Návody aneb jak na to
Re: Návody aneb jak na to
Už jsem to vyřešil..musel jsem předělat celou loď,protože to byla prostě zvrhlost,se to pokoušet dostat na orbitu... Momentálně mě ale trápí jiná věc..dostal jsem úkol proleťet kolem Duny a zjišťuju,že to není ani zdaleka jako leťet na Mum,či Minmus.. Četl jsem několik návodů,včetne toho na KSP wiki..ale vubec se mi to nedaří a přses mechjeb to dělat nechci.. 

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Je to jednoduché. Počkej, až bude Kerbin svírat s Dunou úhel 44,36 stupňů. Nemusí to být úplně přesně. Pak si na mapě naplánuj zážeh (v místě které svírá cca 120 stupňů se směrem pohybu planety okolo slunce) a máš hotovo. Pokud nechceš proletět těsně nad Dunou nebo se do ní trefit, víc nepotřebuješ. V případě, že bys chtěl, je vhodné udělat po cestě korekční zážehy.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Alebo odporucam stiahnut mechjet a nechat si len vitvorit trasu to vse
Ach jaj... To chce prax. Choďte do Sandbox módu a stavajte a skúšajte. Lietať na iné planéty je teraz s tým plánovaním trás jednoduché, Kedysi to bolo omnoho náročnejšie a aj tak sa vo veľkom lietalo. Let na Dunu je asi najjednoduchší. Ja to robím tak že počkám, kým duna trochu predbehne Kerbin, zaletím na neosvetlenú stranu Kerbinu a tam si naplánujem trajektóriu. Funguje to vždy, len nezabudnite zrovnať prípadnú inklináciu obežnej dráhy tak, aby to všetko sedelo.
Som zvedavý, čo to bude, keď sa bude lietať na Eeloo
Som zvedavý, čo to bude, keď sa bude lietať na Eeloo

Jednoduchý je to pro Vás,ostřílený borce
Já už vidim,jak tam budu posílat záchranou loď,protože mi dojde palivo
Delta-V mam až až na stroji co tam chci vyslat,ale praxe se od teorie liší 

- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Tak leť rovnou záchranou lodí 

Dotaz pánové
Těch 4550m/s na LOK je myšleno tak, že když budu mít nosnou raketu, která mi dá součet 4550.. tak mě dostane na orbitu do 80km Ap.. Nebo je to myšleno jako orbita o 80Km AP a PE..
Protože já tady experimentuju s nosnostma raket a tuhle jsem vezl k vesmírné stanici náklad paliva o váze 100tun a potřeboval jsem mnohem víc delta-v.. Teď třeba mám naloženo nějakých 20tun a vždy mi dojde palivo při AP 80km a Pe -100xxx ...

Zde foto rakety... Stupeň 8-6 je nosný, zbytek potřebuji pro operace mimo atmosféru a nemohu si dovolit pálit moc paliva ze stupně 4
ps: používám wopatův letový profil..

Protože já tady experimentuju s nosnostma raket a tuhle jsem vezl k vesmírné stanici náklad paliva o váze 100tun a potřeboval jsem mnohem víc delta-v.. Teď třeba mám naloženo nějakých 20tun a vždy mi dojde palivo při AP 80km a Pe -100xxx ...

Zde foto rakety... Stupeň 8-6 je nosný, zbytek potřebuji pro operace mimo atmosféru a nemohu si dovolit pálit moc paliva ze stupně 4

ps: používám wopatův letový profil..

-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Mas nesmyslne velky TWR. Ta raketa pokud jede ne plnej vykon se ti musi rozpadat v atmosfere... a pokud nejede, tak plytvas.
Drzi dobre, nerozpada se vubec.. Zkousel jsem to mit podle reguli TWR 2 a 1.5 a mohl jsem se snazit sebevic,ale kulatou orbitu jsem nedosah,vzdy mi to chciplo pri ap 70 a pe -300xxx... A litam porad stejne.. Podle wopatovo rady