Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Wopat »

Nenazýval bych to totální sračkou. Chce to jen umět to používat. Z toho, co jsem viděl při tvém hraní, je právě ovládání kamery tvojí velkou slabinou. U hry bych v tomto případě chybu nehledal.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Avarax
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Avarax »

Tak ja neviem či to robím dobre alebo nie ale rasej sa spýtam. Problém je ten že Ked dávam satelit a potrebujem upravit traektorie tak aby sa bud pretali alebo dostali ku sebe a to proste nejde pokial sa na to miesto nemozem z blizka pozriet a to nejde lebo kamera je vzdy ako marha zafixovana o nejaky objek .

Naspet ku satelitom . Moj postup je taky ze podla rotacie akou ma rotovat satelit tak taku istu rotaciu spravim okolo kerbalu.
2. Snazim sa tak aby sa moja a pozadovana traektoria v najlepsom pripade pretli (ps na to by sa ta kamera hodila)
3. koncovi doladim obeznu drahu .

No a v 90 % pripradov bod 3 a 2 su problem koli kamere
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

V mapě si cílový satelit označ jako cíl (set as target) a mapa už sama zajistí zbytek. Jsou tam ukazatele největšího přiblížení a ty pomocí korekčních zážehů musíš dostat k sobě. Ve výsledku se k cíli dostaneš jen na pár set metrů a pak už mapu nepotřebuješ.
kopapaka
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Avarax: já teda mise s doručením satelitu na dráhu moc nedělám, ale tam přece jde hlavně o dodržení číselných parametrů dráhy...
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Ááá omlouvám se za svůj předchozí příspěvek. Myslel jsem, že máš na mysli randevous, ne umístění satelitu na požadovanou dráhu. V tom případě není co řešit. Když si nastavíš Ap a Pe na stejná místa v prostoru a přibližně stejnou výšku (+sklon samozřejmě), jsi v pohodě. Tolerance je tam dost velká, není potřeba žádná chirurgická práce. Sám jsem byl kolikrát překvapen, že jsem ještě neměl hotovo a ono už mi to uznalo, že jsem tam.
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Wopat píše:
Boby91 píše:No.. stejně mi ty čísla nic moc neříkají, jsem absolutní laik v oblasti astronomie a celkově tohoto žánru :roll:
Co jsem tu pochytil čtením, tak je dobré se řídit KerbinDeltaVMapou pro zjištění optimálního dv a čím větší TWR, tím lepší u nosných částí raket... ?? :Drbe se na hlavě:
Je to úplně jednoduché. Jak psal SamElenius, TWR je ideální mít na prvním stupni kolem 2 (já třeba používám ještě míň), na druhém stupni ti stačí 1,5. Ve vesmíru to je celkem jedno. TWR=Thrust to Weight Ratio - poměr tahu a hmotnosti. Pokud je TWR 1, znamená to, že tvoje raketa má přesně takový tah, který dokáže zvednout hmotnost jedné dané rakety. Je to tedy málo a potřebuješ trochu více, aby ta raketa nějak letěla.
Pochopit roli delta-v je taky jednoduché. Je to změna rychlosti potřebná ke startu nebo změnám oběžné dráhy. Při stavbě ve VAB si zobrazíš pomocí nějakého módu, kolik d-v ti dá každý stupeň rakety a sečteš to. Pokud dostaneš více jak 3800, měl by ses úplně v pohodě dostat na oběžnou dráhu. Při práci s mapou si najdi svůj cíl a od něj jdi zpátky až na povrch Kerbinu a po cestě sčítej potřebné d-v. Výsledného číslo pak budeš potřebovat dosáhnout při stavbě tvé sondy a rakety.
Díky moc :) Jdu to omrknout :idea: :palec nahoru: :klaní se:

Kopapaka: Jo vypadá to podobně, nicméně trochu jiné :-D Nemáš při startu problém se stabilitou, když nemáš na těch nádržích aerodynamické zakulacení ??

Jaké motory vůbec celkově používáte pro landery..? Já od Scotta Manlyho odkoukal ten LV909... má nízkou spotřebu, ale přijde mi strašně slabý :roll: Samozřejmě podle toho, co na něj navlíknete :krčící rameny: opět se dostávám k dv :tlesk: to je pro mě novinka, takžde jdu zkoumat :palec nahoru: :mrgreen:
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

LV909 je na většině míst ideální. Já ale hodně používám ten ještě menší oranžový, je-li to možné.
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Tak.. jsem trochu koumal a vykoumal toto... :-D
V atmosféře mi vychází TWR na prvním stupni 2,82 a druhým 2,14... to by tedy mělo stačit přebohatě na vynesení na LKO :) Viz foto 1

Po zobrazení dat pro vacuum se mi u posledního stupně objeví D-V "2,124 / 5,420 m/s" po spočtení
DV z mapky mi k munu vychází 1750... To by tedy mělo bý v pořádku ne ? :krčící rameny:
SamElanius
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1

Příspěvek od SamElanius »

TWR zbytecne prehnany. Velky TWR ti na prvnim stupni zpusobi naopak ztraty (rychle se rozlitnes a jeste v atmosfere budes mit velkou rychlost -> mnohem vetsi odpor). Zbytecne draha raketa. Jed trochu minimalistictejc.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Ztráty nebudou, pokud ubereš tah, ale v tom případě je raketa overkilled a platíš za motor víc, než je potřeba a taky neseš nahoru těžší motor. Ale jo, jinak funkční stroj :palec nahoru:

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“