Návody aneb jak na to
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Návody aneb jak na to
Nenazýval bych to totální sračkou. Chce to jen umět to používat. Z toho, co jsem viděl při tvém hraní, je právě ovládání kamery tvojí velkou slabinou. U hry bych v tomto případě chybu nehledal.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Tak ja neviem či to robím dobre alebo nie ale rasej sa spýtam. Problém je ten že Ked dávam satelit a potrebujem upravit traektorie tak aby sa bud pretali alebo dostali ku sebe a to proste nejde pokial sa na to miesto nemozem z blizka pozriet a to nejde lebo kamera je vzdy ako marha zafixovana o nejaky objek .
Naspet ku satelitom . Moj postup je taky ze podla rotacie akou ma rotovat satelit tak taku istu rotaciu spravim okolo kerbalu.
2. Snazim sa tak aby sa moja a pozadovana traektoria v najlepsom pripade pretli (ps na to by sa ta kamera hodila)
3. koncovi doladim obeznu drahu .
No a v 90 % pripradov bod 3 a 2 su problem koli kamere
Naspet ku satelitom . Moj postup je taky ze podla rotacie akou ma rotovat satelit tak taku istu rotaciu spravim okolo kerbalu.
2. Snazim sa tak aby sa moja a pozadovana traektoria v najlepsom pripade pretli (ps na to by sa ta kamera hodila)
3. koncovi doladim obeznu drahu .
No a v 90 % pripradov bod 3 a 2 su problem koli kamere
- Wopat
- Kosmonaut
V mapě si cílový satelit označ jako cíl (set as target) a mapa už sama zajistí zbytek. Jsou tam ukazatele největšího přiblížení a ty pomocí korekčních zážehů musíš dostat k sobě. Ve výsledku se k cíli dostaneš jen na pár set metrů a pak už mapu nepotřebuješ.
- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Avarax: já teda mise s doručením satelitu na dráhu moc nedělám, ale tam přece jde hlavně o dodržení číselných parametrů dráhy...
- Wopat
- Kosmonaut
Ááá omlouvám se za svůj předchozí příspěvek. Myslel jsem, že máš na mysli randevous, ne umístění satelitu na požadovanou dráhu. V tom případě není co řešit. Když si nastavíš Ap a Pe na stejná místa v prostoru a přibližně stejnou výšku (+sklon samozřejmě), jsi v pohodě. Tolerance je tam dost velká, není potřeba žádná chirurgická práce. Sám jsem byl kolikrát překvapen, že jsem ještě neměl hotovo a ono už mi to uznalo, že jsem tam.
Díky mocWopat píše:Je to úplně jednoduché. Jak psal SamElenius, TWR je ideální mít na prvním stupni kolem 2 (já třeba používám ještě míň), na druhém stupni ti stačí 1,5. Ve vesmíru to je celkem jedno. TWR=Thrust to Weight Ratio - poměr tahu a hmotnosti. Pokud je TWR 1, znamená to, že tvoje raketa má přesně takový tah, který dokáže zvednout hmotnost jedné dané rakety. Je to tedy málo a potřebuješ trochu více, aby ta raketa nějak letěla.Boby91 píše:No.. stejně mi ty čísla nic moc neříkají, jsem absolutní laik v oblasti astronomie a celkově tohoto žánru![]()
Co jsem tu pochytil čtením, tak je dobré se řídit KerbinDeltaVMapou pro zjištění optimálního dv a čím větší TWR, tím lepší u nosných částí raket... ??
Pochopit roli delta-v je taky jednoduché. Je to změna rychlosti potřebná ke startu nebo změnám oběžné dráhy. Při stavbě ve VAB si zobrazíš pomocí nějakého módu, kolik d-v ti dá každý stupeň rakety a sečteš to. Pokud dostaneš více jak 3800, měl by ses úplně v pohodě dostat na oběžnou dráhu. Při práci s mapou si najdi svůj cíl a od něj jdi zpátky až na povrch Kerbinu a po cestě sčítej potřebné d-v. Výsledného číslo pak budeš potřebovat dosáhnout při stavbě tvé sondy a rakety.

Kopapaka: Jo vypadá to podobně, nicméně trochu jiné

Jaké motory vůbec celkově používáte pro landery..? Já od Scotta Manlyho odkoukal ten LV909... má nízkou spotřebu, ale přijde mi strašně slabý

- Wopat
- Kosmonaut
LV909 je na většině míst ideální. Já ale hodně používám ten ještě menší oranžový, je-li to možné.
Tak.. jsem trochu koumal a vykoumal toto...
V atmosféře mi vychází TWR na prvním stupni 2,82 a druhým 2,14... to by tedy mělo stačit přebohatě na vynesení na LKO
Viz foto 1
Po zobrazení dat pro vacuum se mi u posledního stupně objeví D-V "2,124 / 5,420 m/s" po spočtení
DV z mapky mi k munu vychází 1750... To by tedy mělo bý v pořádku ne ?

V atmosféře mi vychází TWR na prvním stupni 2,82 a druhým 2,14... to by tedy mělo stačit přebohatě na vynesení na LKO

Po zobrazení dat pro vacuum se mi u posledního stupně objeví D-V "2,124 / 5,420 m/s" po spočtení
DV z mapky mi k munu vychází 1750... To by tedy mělo bý v pořádku ne ?

-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
TWR zbytecne prehnany. Velky TWR ti na prvnim stupni zpusobi naopak ztraty (rychle se rozlitnes a jeste v atmosfere budes mit velkou rychlost -> mnohem vetsi odpor). Zbytecne draha raketa. Jed trochu minimalistictejc.
- Wopat
- Kosmonaut
Ztráty nebudou, pokud ubereš tah, ale v tom případě je raketa overkilled a platíš za motor víc, než je potřeba a taky neseš nahoru těžší motor. Ale jo, jinak funkční stroj