Plastikové modely

Sem patří diskuse o všech modelech družic, sond a raket z papíru
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
Re: Plastikové modely

Příspěvek od Dugi »

Moc hezké - jen malá prosba.Mezi tagy, prosím, vkldáej adresu obrázku a nikoliv stránky, na které je obrázek uložený. Adresu obrázku získáš tak, že na obrázek klikneš pravým tlačítkem a vybereš "Kopírovat adresu URL" - nebo tak nějak - v každém prohlížeči se to jmenuje jinak. Tenhle odkaz pak vlož do příspěvku mezi tagy. ;)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Meybe
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 2327

Příspěvek od Meybe »

Dugi píše:Moc hezké - jen malá prosba.Mezi tagy, prosím, vkldáej adresu obrázku a nikoliv stránky, na které je obrázek uložený. Adresu obrázku získáš tak, že na obrázek klikneš pravým tlačítkem a vybereš "Kopírovat adresu URL" - nebo tak nějak - v každém prohlížeči se to jmenuje jinak. Tenhle odkaz pak vlož do příspěvku mezi tagy. ;)
Teprve se učím a právě rada je to správné co potřebuji :). Děkuji. Právě jsem to řešil. Nemohl jsem přijít na to, jak ty obrázky vkládat tak, aby se zobrazily. Pokusím se o opravu :palec nahoru:
---------------
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Žádný problém, učíme se všichni celý život. :-)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Gubarev
Zkušený kosmonaut
Zkušený kosmonaut
Reputace: 9

Příspěvek od Gubarev »

Meybe píše:Tak přidám další. Tentokrát vzpomínka na Apollo. Lunární modul, část diorama od Dragonu. Snad se bude líbit. ;).
Fakt moc hezký! :palec nahoru:
Můžu se jako naprostý modelářský laik zeptat, kolik času to trvá, než jsi spokojen s finálním stavem?
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
Meybe

Příspěvek od Meybe »

Fakt moc hezký! :palec nahoru:
Můžu se jako naprostý modelářský laik zeptat, kolik času to trvá, než jsi spokojen s finálním stavem?
Každý model vyžaduje trochu jiný přístup a odlišný časový rámec.Tak úplně spokojen nejsem asi nikdy :D. Pořád se snažím modely něčím obohatit. Například podklad pro Apollo diorama, simulující měsíční povrch se mi příliš nelíbí. Plánuji ho něčím oživit, aby více odpovídal skutečnosti. Pro své modely také právě plánuji lepší umístění v bytu. Rozdělení podle státu s doplňujícími informacemi a nasbíranými suvenýry v pěkných prosvětlených vitrínách, kde lépe vyniknou. Vlastně pořád přemýšlím čím jaký model obohatit. Navíc občas při stavbě narazíš na něco co ti moc nejde a snažíš se to pak trošku maskovat 8-) , ale časem třeba zjistíš jak na to, tak se k tomu vrátíš a předěláš :lol: . Tedy alespoň já to tak mám. Taky se stává, že se ti model třeba vůbec nepovede, nebo neodpovídá představám, které jsi čekal. Mně se to stalo třeba u stavby Vostoku od Airfixu. Můžu ti ho jsem jako příklad také dát :-D , ale moc se sním nechlubím. Stavba modelů je určitě "běh na dlouhou trať" , ale pokud se něco povede. Výsledek stojí za to. Není nad to, když ti pod rukama vzniká "kousek historie". :palec nahoru:
Chápu však, že asi ne každý má ten čas a nervy. :lol:
---------------
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Meybe píše:Například podklad pro Apollo diorama, simulující měsíční povrch se mi příliš nelíbí. Plánuji ho něčím oživit, aby více odpovídal skutečnosti.
Já jsem zkusil jako měsíční povrch použít popel. Dokonalé to není, ale je to určitě lepší než plast.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Meybe

Příspěvek od Meybe »

Já jsem zkusil jako měsíční povrch použít popel. Dokonalé to není, ale je to určitě lepší než plast.
Tvůj model jsem viděl :). Nápad s popelem se mi líbí. Je to výborný nápad. Jen to zatím neplánuji mít v akváriu. Doma žádné nemám a kupovat se mi ho nechce. Jsou celkem drahé. Každopádně díky. Třeba budu mít štěstí a najdu někde levně akvárium potřebných rozměrů a něco podobného vyzkouším :palec nahoru:
---------------
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Pokud nechceš mít akvárium vodotěsné (což je tenhle případ), tak stačí když si koupíš tabuli skla, ze které si nařežeš potřebné desky, které pak slepíš třeba širým silikonem z kartuše. ;-)
Obrázek

vombat
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 18

Příspěvek od vombat »

Zdravím zkouším sem dát obrázek ale nevím jestli se mě to povede...
vombat
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 18

Příspěvek od vombat »

:) Jo povedlo Je to moje rekonstrukce sovětského LM když ještě byly známi jen hrubé náčrtky.Jestli se líbí mám i další alternativní lunární komplexy

Odpovědět

Zpět na „Plastikové modely“