Uhádněte, co je na obrázku
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12021
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Anti-slosh baffle.fretka323 píše: Nevím jak se to přesně jmenuje![]()
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 795
- Kontaktovat uživatele:
No to jsem si našel taky, proto jsem napsal, že počkám na překlad někoho, kdo to dokáže přeložit 

- Pospíšil
Otrocký doslovný překlad by byl "proti-šplouchací přepážka" 
Je to určitá vestavěná překážka uvnitř libovolné nádrže na kapalinu, mající účel zabránit nežádoucímu prělévání kapaliny, které může způsobit problémy spojené se změnou těžiště, chybným měřením množství kapaliny, vířením a přerušením dodávky kapaliny z nádrže a podobně.
Vai ale chtěl prěsný popis toho, co vidíme na obrázku, takzě ještě není dobojováno.

Je to určitá vestavěná překážka uvnitř libovolné nádrže na kapalinu, mající účel zabránit nežádoucímu prělévání kapaliny, které může způsobit problémy spojené se změnou těžiště, chybným měřením množství kapaliny, vířením a přerušením dodávky kapaliny z nádrže a podobně.
Vai ale chtěl prěsný popis toho, co vidíme na obrázku, takzě ještě není dobojováno.

Naposledy upravil(a) Pospíšil dne 20.11.2014 10:35, celkem upraveno 1 x.
---
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Ale na 90% je hotovo. Teď ještě na kterém stroji ten maník pracuje. A jak mě tak znáte, nebude těžké uhodnout, co je to za stroj.
Hint: "Quantity light!"
Hint: "Quantity light!"

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Já jsem si jenom tipl, až z dalších informací od vás jsem dokázal poskládat ten správný dotaz pro google.

"Ten stréc" konkrétně upravuje zmíněné přepážky, na nějaký lepší model. Myslím
Mám jen přestávku tak jsem to forum narychlo proletěl. A měl by pracovat na Orlu pro A11.

"Ten stréc" konkrétně upravuje zmíněné přepážky, na nějaký lepší model. Myslím

Klidně mne oslovujte Radim.
- Pospíšil
LM to je, ale ne A11.
---
- vai777
No, není to úplně přesné, ale v pohodě.
Ten maník ty přepážky neupravuje, on je tam INSTALUJE. Protože se vinou přelévání paliva během přistání A-11 a A-12 předčasně sepnula kontrolka množství paliva, museli s tím borci v Grummanu něco udělat. A-13 neslo v nádržích Aquaria spoustu senzorů, aby se dala trochu objasnit dynamika onoho přelévání, jenže všichni víme, jak to s A-13 dopadlo.
LM-8 "Antares" pro Shepardovo A-14 už byl vyroben, proto museli něco vymyslet. Přišli tedy se srolovanou přepážkou, kterou na místo zastrčili skrz otvor pro sondu měření množství paliva, uvnitř ji rozbalili a připevnili. To všechno skrz ten otvor (nevím to přesně, ale mám dojem, že to bylo 15 cm v průměru).
Ta fotka zachycuje jednoho z inženýrů, který celou proceduru prověřuje na testovacím kusu ve White Sands.
Fretka - dáváš!
Ten maník ty přepážky neupravuje, on je tam INSTALUJE. Protože se vinou přelévání paliva během přistání A-11 a A-12 předčasně sepnula kontrolka množství paliva, museli s tím borci v Grummanu něco udělat. A-13 neslo v nádržích Aquaria spoustu senzorů, aby se dala trochu objasnit dynamika onoho přelévání, jenže všichni víme, jak to s A-13 dopadlo.
LM-8 "Antares" pro Shepardovo A-14 už byl vyroben, proto museli něco vymyslet. Přišli tedy se srolovanou přepážkou, kterou na místo zastrčili skrz otvor pro sondu měření množství paliva, uvnitř ji rozbalili a připevnili. To všechno skrz ten otvor (nevím to přesně, ale mám dojem, že to bylo 15 cm v průměru).
Ta fotka zachycuje jednoho z inženýrů, který celou proceduru prověřuje na testovacím kusu ve White Sands.
Fretka - dáváš!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong
- Pospíšil
Vše, co píšeš je pravda, jen ten otvor neměl 15 cm, ale pouhé 2,4" (6 cm).vai777 píše: To všechno skrz ten otvor (nevím to přesně, ale mám dojem, že to bylo 15 cm v průměru).
Velmi dobře je celá "kauza" instalace dodatečných přepážek popsána na str. 5-10 tady : http://www.aiaahouston.org/Horizons/Hor ... and_06.pdf
---
- vai777
Ježkovy voči, máš pravdu, já jsem ale trouba... Popletl jsem inches a cm. Věděl jsem, že je to určitě 6, ale nebyl jsem si jistý čeho.... 

Neil Armstrong
Neil Armstrong
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Wow fakt zajímavé! Tohle jsem netušil!
Tohle by mohlo být jednoduché a rychlé.

Popisky samozřejmě odstraněny.
Tohle by mohlo být jednoduché a rychlé.

Popisky samozřejmě odstraněny.
Klidně mne oslovujte Radim.