162. díl - Čína zkouší návrat od Měsíce
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Re: 162. díl - Čína zkouší návrat od Měsíce
Mam obavu ze je to dane pohledem na Cinu - spousta lidi si tady hreje ego jak jsme motorem pokroku a Cina jsou jen kopirovaci bez mozgu. Bohuzel to vypada tak ze Cina postupuje pomalu, bez nejakych zasadnich revoluci ale spis cestou pomale evoluce a staveni na overenem. Viz tvar navratoveho pouzdra ktery je jasne inspirovan sojuzem.
Mam obavu ze se muze stat ze zatim co zapad bude testovat hyper skafandry v laboratori tak se bude prvni vojak cinske lidove armady v zastaralem skafandru zakopavat na mesici (to ze jsou nejake mezinarodni smlouvy Cinu nikdy v nicem nebrzdilo)
Mam obavu ze se muze stat ze zatim co zapad bude testovat hyper skafandry v laboratori tak se bude prvni vojak cinske lidove armady v zastaralem skafandru zakopavat na mesici (to ze jsou nejake mezinarodni smlouvy Cinu nikdy v nicem nebrzdilo)
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
V kosmonautice je dle mého Čína velmocí. Jsou pouze 3 země, které dostaly do vesmíru posádku vlastní silou. A samozřejmě hromada jiných úžasných věcí, které Čína dokázala. A když opustíme kosmonautiku, věci nad 1000 nenakupuji jinde, než v Čínských e-shopech. Cena o hodně menší ale kvalita srovnatelná než u evropských/amerických konkurentů. Pro mě, je Čína prostě jedničkou
P.S. úžasný díl, hlavně suprové obrázky a animace které jsem ještě neviděl

P.S. úžasný díl, hlavně suprové obrázky a animace které jsem ještě neviděl
Naposledy upravil(a) fretka323 dne 30.10.2014 13:22, celkem upraveno 1 x.
Klidně mne oslovujte Radim.
To mám radost. 

- Amper
Nechci vyvolavat nejaky flame ale u Ciny je ta "vlastni sila" podle mne s otaznikem. Bez pomoci ruskych odborniku a licenci a bez pomoci Tsien Hsue-shena ktereho americani vystrnadili behem doby McCarthismu je otazka kde by byly.fretka323 píše:V kosmonautice je dle mého Čína velmocí. Jsou pouze 3 země, které dostaly do vesmíru posádku vlastní silou
Já bych jim to uznal. Když budeme takhle striktní, tak nemůžeme počítat ani USA a SSSR, protože tam prim hrály německé znalosti. 
Sice Čína nakoupila licence, ale takovou možnost měli i jiní a přesto vlastní kosmickou loď nemají.

Sice Čína nakoupila licence, ale takovou možnost měli i jiní a přesto vlastní kosmickou loď nemají.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Souhlasím s tomasem. I když je Čína bezkonkurenčním megalomanem na poli kopírování čehokoliv, tak pokud jde o kosmonautiku, proč ne? Proč vymýšlet něco, co už vymyšleno bylo a zbytečně mrhat penězi a časem. Navíc nezůstávají jen u pouhého napodobování. Posouvají se dál a získávají zkušenosti. Kopírování jim tak slouží jako spolehlivý odrazový můstek.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Amper
Tak to nerozporuju, je zajimave sledovat jak a co dela rusko a cina. Zatim co Rusko me prijde ze jde smerem dolu (uvidime co Angara) tak Cina jede smerem nahoru. Pomalu, s ruskyma zakladama, obcasnou pomoci prumyslove spionaze (ale da se rict "a kdo ne" kdyz se clovek koukne co zene nahoru Atlas V) ale jiste
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Podle mě už Rusku nepomůže ani svěcená voda. Ti už nic velkého nepředvedou. Byl bych však rád, kdybych se mýlil.Amper píše:Zatim co Rusko me prijde ze jde smerem dolu
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.