160. díl - Další impuls pro kosmickou turistiku

Debaty o seriálu Dobývání vesmíru, který vzniká ve spolupráci s videoportálem Stream.cz
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
160. díl - Další impuls pro kosmickou turistiku

Příspěvek od Dugi »

Výlety movitých turistů do výšky 100 kilometrů, kde na pár minut zažijí stav beztíže jsou zatím jen snem. Loď SpaceShipTwo se zatím potýká s problémy. To by mohlo pomoci jejímu konkurentovi - malému raketoplánu Lynx.

Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 64 415 diváků. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 16 návštěv.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48
Re: 160. díl - Další impuls pro kosmickou turistiku

Příspěvek od tomas »

Už jsem si říkal, jestli sem aktuální DV dáš. :-D
I když si o suborbitálních letech myslím, že tak úplně do kosmonautiky nepatří, přesto mě to v tvém podání zaujalo a rozhodně jsem se nenudil. :palec nahoru:
MRR
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 1

Příspěvek od MRR »

tomas píše:Už jsem si říkal, jestli sem aktuální DV dáš. :-D
Hm, presne to isté som si myslel aj ja :-D
Inak tá prvá fotka z Lynxu ( tá s tou zváračkou pri pohľade na chvostovú / motorovú časť stroja ) je už hodne stará, ale to rozhodne nevadí.Mňa ten diel tiež zaujal. ;)

EDIT: podľa mňa to do kozmonautiky patrí a Lynx bol od začiatku stavaný s tým, že bude využívaní aj na prípadné vedecké pokusy, vynášanie experimentálych súprav atd..( subjektívny pohľad )
Naposledy upravil(a) MRR dne 17.10.2014 21:07, celkem upraveno 1 x.
"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Ono těch fotek sice je dost, ale vybrat nějakou pěknou dalo práci, tak jsem sáhl po starším kousku. :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
MRR
Reputace: 1

Příspěvek od MRR »

Dugi píše:Ono těch fotek sice je dost, ale vybrat nějakou pěknou dalo práci, tak jsem sáhl po starším kousku. :)
JJ rozumiem, tiež si myslím, že z nich je zatiaľ najpodarenejšia. :)
"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
matej
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 156

Příspěvek od matej »

MRR píše:
tomas píše:Už jsem si říkal, jestli sem aktuální DV dáš. :-D
Hm, presne to isté som si myslel aj ja :-D
Inak tá prvá fotka z Lynxu ( tá s tou zváračkou pri pohľade na chvostovú / motorovú časť stroja ) je už ...
Tu je vidno ne-profesionalita, :? ako môžu zvárať pri takomto zariadení, lietajúce časti sa môžu zatúlať hocikam. :Drbe se na hlavě:
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)

Odpovědět

Zpět na „Dobývání vesmíru“