160. díl - Další impuls pro kosmickou turistiku
160. díl - Další impuls pro kosmickou turistiku
Výlety movitých turistů do výšky 100 kilometrů, kde na pár minut zažijí stav beztíže jsou zatím jen snem. Loď SpaceShipTwo se zatím potýká s problémy. To by mohlo pomoci jejímu konkurentovi - malému raketoplánu Lynx.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 64 415 diváků. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 16 návštěv.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 64 415 diváků. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 16 návštěv.
Re: 160. díl - Další impuls pro kosmickou turistiku
Už jsem si říkal, jestli sem aktuální DV dáš.
I když si o suborbitálních letech myslím, že tak úplně do kosmonautiky nepatří, přesto mě to v tvém podání zaujalo a rozhodně jsem se nenudil.

I když si o suborbitálních letech myslím, že tak úplně do kosmonautiky nepatří, přesto mě to v tvém podání zaujalo a rozhodně jsem se nenudil.

Hm, presne to isté som si myslel aj jatomas píše:Už jsem si říkal, jestli sem aktuální DV dáš.![]()

Inak tá prvá fotka z Lynxu ( tá s tou zváračkou pri pohľade na chvostovú / motorovú časť stroja ) je už hodne stará, ale to rozhodne nevadí.Mňa ten diel tiež zaujal.

EDIT: podľa mňa to do kozmonautiky patrí a Lynx bol od začiatku stavaný s tým, že bude využívaní aj na prípadné vedecké pokusy, vynášanie experimentálych súprav atd..( subjektívny pohľad )
Naposledy upravil(a) MRR dne 17.10.2014 21:07, celkem upraveno 1 x.
"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
Ono těch fotek sice je dost, ale vybrat nějakou pěknou dalo práci, tak jsem sáhl po starším kousku. 

JJ rozumiem, tiež si myslím, že z nich je zatiaľ najpodarenejšia.Dugi píše:Ono těch fotek sice je dost, ale vybrat nějakou pěknou dalo práci, tak jsem sáhl po starším kousku.

"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
Tu je vidno ne-profesionalita,MRR píše:Hm, presne to isté som si myslel aj jatomas píše:Už jsem si říkal, jestli sem aktuální DV dáš.![]()
![]()
Inak tá prvá fotka z Lynxu ( tá s tou zváračkou pri pohľade na chvostovú / motorovú časť stroja ) je už ...

Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)