Doporučené odkazy

Tady můžete debatovat o tom jak popularizovat kosmonautiku. Můžete hodnotit již existující projekty, nebo sami navrhovat nové.
Odpovědět
Gubarev
Zkušený kosmonaut
Zkušený kosmonaut
Reputace: 9
Re: Doporučené odkazy

Příspěvek od Gubarev »

marekS píše:
Jamie píše:Docela zajímavý článek :) http://www.novinky.cz/koktejl/332530-pa ... eorit.html
Že by sa jednalo o meteorit by bolo naozaj úžasné.Oveľa pravdepodobnejšie je ,že sa jedná o väčší kameň ktorý si parašutista omylom pribalil spolu s padákom do puzdra.Keď pri výskoku padák odistil uvolnil sa aj pribalený kameň a jeho kamera na prilbe kameň zaznamenala.
Jednalo se bohužel o kámen ryze pozemského původu.
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Po téměř osmi letech, kdy skoro denně Tomáš Přibyl publikoval informace o kosmonautice na svém blogu, se podle posledního příspěvku rozhodl dát si pauzu. Ta bude trvat minimálně do září, ale zda se pan Přibyl ke svému blogu vrátí, to je zatím otevřené.
Sluší se poděkovat za obrovské množství informací, které na svých stránkách pro fandy kosmonautiky připravoval! :klaní se:
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Plně souhlasím. I v příspěvcích z minulých měsíců a let se dá najít ohromné množství unikátních informací, které často jinde nejsou.
Připojuji se s poděkováním za všechny dny, kdy Tomáš Přibyl něco zveřejnil a přeju mu, aby pauza, pro kterou se rozhodl, splnila svůj účel. Znám jen málo lidí, kteří mají tak nabitý program jako on. :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

Taktiež som si to včera všimol. Bolo neuveriteľné ako takmer každý deň vedel poskytovať rôzne zaujímavosti a novinky z kozmonautiky, ktoré sa nikde inde nájsť nedali. Prestávku si zaslúži a či sa už vráti alebo nie, tak mu ďakujem za všetký príspevky čo dával, vždy keď som zapínal PC tak jeho blog patril medzi prve stránky na ktoré som klikol :palec nahoru:
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
matej
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 154

Příspěvek od matej »

rexino píše:Taktiež som si to včera všimol. Bolo neuveriteľné ako takmer každý deň vedel poskytovať rôzne zaujímavosti a novinky z kozmonautiky, ktoré sa nikde inde nájsť nedali. Prestávku si zaslúži a či sa už vráti alebo nie, tak mu ďakujem za všetký príspevky čo dával, vždy keď som zapínal PC tak jeho blog patril medzi prve stránky na ktoré som klikol :palec nahoru:
detto
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Edemski
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 736

Příspěvek od Edemski »

Dnes v 13:55 na PrimaZOOM: Raketoplány: Konec jedné éry (1/2)
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Díky Edemski za tip. Zrovna jsem si říkal, co si pustím k pozdní snídani. :)
Nemo
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od Nemo »

Dugi píše:Plně souhlasím. I v příspěvcích z minulých měsíců a let se dá najít ohromné množství unikátních informací, které často jinde nejsou.
Připojuji se s poděkováním za všechny dny, kdy Tomáš Přibyl něco zveřejnil a přeju mu, aby pauza, pro kterou se rozhodl, splnila svůj účel. Znám jen málo lidí, kteří mají tak nabitý program jako on. :palec nahoru:
Nezbývá než souhlasit Dugi, ale musím říci, že mě ta informace trochu "zaskočila". Kosmonautix byl pro mě vždycky zdrojem těch nejčistších informací o které se člověk mohl opřít a mohl jim věřit. Tedy i já děkuji a přeji ať ta pauza ať je jakkoliv dlouhá, je k prospěchu a radosti. Pevně doufám, že se mi někdy poštěstí zůčastnit se nějaké přednášky osobně, jsou naprosto úžasné.
Hodně štěstí pane Přibyle! :palec nahoru:
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Nemo píše: Nezbývá než souhlasit Dugi, ale musím říci, že mě ta informace trochu "zaskočila". Kosmonautix byl pro mě vždycky zdrojem těch nejčistších informací
Jen pro upřesnění - pauzu si dává Tomášův portál kosmonaut.cz, náš web kosmonautix.cz jede dál. ;)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Nemo
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od Nemo »

A ...omlouvám se ...to zaskočení bylo evidentní ;) ... Samozřejmě že mám na mysli blog pana Přibyla "kosmonaut.cz'.

Odpovědět

Zpět na „Popularizace vesmíru“