Kozmická Strojovňa
Re: Kozmická Strojovňa
Máš. Pravdu. Opravil som to. Mňa by zaujímalo, akú odpoveď ste dali na štvrtú otázku. Lebo je to trochu chytár. Takže... R7 alebo Sojuz??
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3144
taky za 17, něco holt člověku v tý hlavě zůstat nechce a nechce
4 - jasně že R7, koneckonců vzali sériovou střelu a jenom místo hlavice na ni dali sputnik (a neměla druhý stupeň)
4 - jasně že R7, koneckonců vzali sériovou střelu a jenom místo hlavice na ni dali sputnik (a neměla druhý stupeň)
R7 - tu totiž opravdu použili. To, že se z téhle rakety určitými dalšími úpravami stal Sojuz je věc druhá. Já měl v téhle otázce jasno, protože jak by ti odpověděli sami konstruktéři, kteří raketu chystali - pracovali přece na R-7. Takže za mne palec nahoru za originální "chyták", který se ale dá logicky odůvodnit a má jen jednu správnou odpověď.
Tak 18. Hodně mi nešly ty stíhačky a pak čísla
Samo, máš chybu ve výpisu správných odpovědí u otázky 21 (21c 9 tun) správně má být (21b 9 tun)

Samo, máš chybu ve výpisu správných odpovědí u otázky 21 (21c 9 tun) správně má být (21b 9 tun)
Sakraa. Vcera som tu otazku upravoval. Tak to potom vyzera. Dugi, opravis to prosim?
Opraveno
Samo1995 sepsal pro náš blog další díl seriálu Kosmická strojovna. Věnuje se v něm podmínkám letu k Marsu.
Každopádně zajímavý článek, díky za super počtení.
Řadím se ale spíše k optimistům, kteří v přistání lidské posádky v příštích dvou desetiletích doufají.
To jsem netušil, že biorytmus člověka se řídí hvězdným dnem a nikoliv klasickým 24-hodinovým. Máš nějaké zdroje, kde se o tom můžu dočíst víc?

To jsem netušil, že biorytmus člověka se řídí hvězdným dnem a nikoliv klasickým 24-hodinovým. Máš nějaké zdroje, kde se o tom můžu dočíst víc?
Zdroj mám doma v poličke. Mestá v Kozme. Ale fakt sa mi to nechce hľadať. Budeš mi musieť veriť
Inak... niekto v komentoch písal o 25-hodinovom dni. Ten je však spôsobený lenivosťou (no fakt). Proste večer sa nám nechce ísť spať a ráno vstávať. Takto si postupne posúvame deň. Ale nepôsobí to na nás dobre, keďže minimálne ja som pri tom strašne ospalý.

Inak... niekto v komentoch písal o 25-hodinovom dni. Ten je však spôsobený lenivosťou (no fakt). Proste večer sa nám nechce ísť spať a ráno vstávať. Takto si postupne posúvame deň. Ale nepôsobí to na nás dobre, keďže minimálne ja som pri tom strašne ospalý.
Tak tenhle zdroj mám doma v poličce taky, ale asi jsem ho v tom případě nečetl dost pozorně.
To přehazování biologických hodin je u mě na denním pořádku, proto mě to zajímalo.

To přehazování biologických hodin je u mě na denním pořádku, proto mě to zajímalo.