Bajkonur
Re: Bajkonur
Obslužná plošina je zasouvací, a to se nestalo.
Podle Pavlušenkové bylo zasunutí plošiny potvrzeno v 44. minutě před startem. To potvrzuje i startovní foto.
Podle mě jen další kostka "rozjetého" domina. Důležitý teď bude dopad na provoz ISS. Budou rusáci platit 60 mio za letenku?
Podle mě jen další kostka "rozjetého" domina. Důležitý teď bude dopad na provoz ISS. Budou rusáci platit 60 mio za letenku?
- Mattonius
- Pokročilý uživatel

- Reputace: 146
K vláknu: https://x.com/katlinegrey/status/1994086328875598320
Když se podíváte, tak v levo dole je ukončení kolejnice relativně malou zarážkou.
Podle mě mohly nastat tyto dvě věci:
1) Operátor plošiny nedával pozor
2) Zarážka mohla být prorezlá, a tedy plošinu nedokázala zastavit.

Když se podíváte, tak v levo dole je ukončení kolejnice relativně malou zarážkou.
Podle mě mohly nastat tyto dvě věci:
1) Operátor plošiny nedával pozor
2) Zarážka mohla být prorezlá, a tedy plošinu nedokázala zastavit.
"If something's important enough, you should try. Even if - the probable outcome is failure." Elon Musk
Určitě lidská chyba. Vodka nebo lážo plážo
Ty opěrné sloupy vypadají jetě
Btw. Řídící kabina je součástí té plošiny nebo je umístěna vně v té hale? Proletěl se řidič?
Jak typické, že v tomhle světě se o lidských obětech nepíše. Natož nějaké ujištění, že k žádným nedošlo.
Jak typické, že v tomhle světě se o lidských obětech nepíše. Natož nějaké ujištění, že k žádným nedošlo.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky

- Reputace: 12359
Rozpad russké kosmonautiky přešel doslova do fyzické fáze.

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Dušan v Událostech uvedl, že příčinou bylo nezajišténí plošiny po zasunutí (a tedy logicky i vrat, která uzavřou hangár se zasunutou plošinou).
Předpokládám, že na příslušném pultu musely svítit červené kontrolky místo zelených (nebo žádné). Jak kvalifikovaná nebo ožralá musela být obsluha
Předpokládám, že na příslušném pultu musely svítit červené kontrolky místo zelených (nebo žádné). Jak kvalifikovaná nebo ožralá musela být obsluha