IFT-9 Devátý integrovaný let Super Heavy / Starship (B14??/S35)
Re: IFT-9 Devátý integrovaný let Super Heavy / Starship (B14??/S35)
Tady se k tomu ještě kluci z NSF vrací a domnívají se, že se SpX podařilo vyvolat tu nestabilitu, která byla příčinou předchozí destrukce. Přeci jen plameny se objevily i v odvětrávacích otvorech motorové sekce. Musk ani SpX se k tomu v době vydání videa nevyjádřili. Pokud to tak skutečně je, tak mi nejde do hlavy jak to, že IFT-9 je už za rohem? Jedině, že by problém pro tento let nevyřešili, ale nějak ho obešli aby mohli pokračovat v testování ostatních věcí a na skutečném řešení budou teprve pracovat.VaclavC píše: 6.5.2025 10:07 Po SF S35 SpaceX potvrdilo, že zážeh jednoho motoru byl OK, ale o dalším, i tady diskutovaném, nic nepsali, nebo jsem to alespoň nezachytil. Takže to spíš úplně OK nebylo ...
https://youtu.be/G7FgNaPGES4?si=SqzbgsXVvcrIOdrY&t=747
Naposledy upravil(a) Thales dne 6.5.2025 12:15, celkem upraveno 1 x.
tak zatím jsem se s tou NET druhé půlka května trefil - aktuálně NET 19.5.2025
Že by následek té podivné zkoušky?Tjov píše: 6.5.2025 12:05 tak zatím jsem se s tou NET druhé půlka května trefil - aktuálně NET 19.5.2025
NET 19- ho moze byt dany aj niecim inym ako stav/skuska S35.
Po starte IFT-8 sa robila vacsia oprava OLM, upravy farmy v ramci pripajania PAD B, .... atd dalsich 172 335 veci

To je sice pravda, ale původní termín byl naplánovaný ještě před tou zkouškou (konkrétně z 25. dubna), takže si mysleli, že když zkouška bude OK, tak jsou připravení. Po zkoušce se to prodloužilo, takže s opravami a úpravami pozemního vybavení to spíše nesouvisí. Ale je to jen můj dohad. Myslím si ale, že to je ta lepší varianta, protože pokud se jim opravdu podařilo při zkoušce podchytit nějaký kritický stav a nejen co k němu vedlo, ale hlavně co to způsobilo na hardwaru, který si mohou pořádně prohlédnout pělně zblízka, tak je to mnohem lepší výchozí pozice pro řešení než hádání na dálku co se asi pokazilo. Přeci jen závada, která je na zemi malá a snadno opravitelná (tak, že jim na to stačí pár dní) může být ve vesmíru definitivní.
Starship odjela na testovací zážeh
Tak držme palce, ať je úspěšný a opravy funkční
.
A let NET 20.5.
Tak držme palce, ať je úspěšný a opravy funkční

A let NET 20.5.
Dnes SF, zdá se, vyšel, od SpaceX zatím ale nic:
]
]
Tak 14tka je na na stole

A máme i zprávu od SpaceX, probíhají finální přípravy S35: