Komunikační satelity Starlink

Sem patří diskuse o vývoji raket rodiny Falcon a o lodi Dragon.
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Komunikační satelity Starlink

Příspěvek od Wopat »

milantos píše:
Wopat píše: Pánové, mi je z těch vašich diskuzí tady čím dál víc blbě a věřím, že nejsem sám. .
Opravu se ti povedl plnohodnotný příspěvek, kde jsi vytrhal jednotlivé věty z různých - NESOUVISEJÍCÍCH - příspěvku , ohodnotil je a zvítězil . Taková příkladná diskuse o problému. Jen tím problémen jsou v tomhle případě lidé, kteří nevyjadřují tvůj názor.
Já jsem nic nehodnotil, já jsem odpovídal tam, kde to bylo možné, a ptal se tam, kde mě zajímala odpověď. Hodnocení je něco zcela jiného. Hodnotíš ty první větou tvého posledního příspěvku. Nevidím důvod k vypsání slova "nesouvisející" velkými písmeny. Všechny citované příspěvky spolu souvisejí, jelikož řeší, jestli clona fungovat bude nebo nebude. K citaci jednotlivých vět jsem se uchýlil z toho prostého důvodu, že jsem na tyto citované věty chtěl jednotlivě reagovat. K tomu není potřeba zbytečně citovat celé příspěvky. Naopak, je to nevhodné. Pokud to nechápeš a považuješ to za nějaké souvislé literární dílo, není to můj problém. Můj názor jsem zcela jasně vyjádřil v posledním odstavci. Pokud jsi z něj nepochopil, že mi světelné znečištění vadí a doufám, že to SpaceX vyřeší, tak se nauč číst, než začneš někomu odporovat a ztrapňovat se.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Saturn1234
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 791
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saturn1234 »

Tak už konec. Tyhle příspěvky nepřispívají k tématu a nikoho ani nijak neobohacují. Tohle je fakt na nic. Koukněte se radši na tohle. Pokud to tady už nebylo ;)
Fotka Starlinku z ISS
Naposledy upravil(a) Saturn1234 dne 23.4.2020 12:43, celkem upraveno 1 x.
lift off we have a lift off
Saturn1234
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 791
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saturn1234 »

A hele. Teď vydím že už to tady bylo. No nevadí. :-D Nevíte někdo, jak je Starlink velký? Chvíli jsem to hledal, ale nic jsem nenašel. Jde to trochu odvodit ve srovnání s A. krytem. Zajímalo by mě taky, Jak je široké tělo družice.
lift off we have a lift off
milantos
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 219

Příspěvek od milantos »

Wopat píše: tak se nauč číst, než začneš někomu odporovat a ztrapňovat se.
O.K. odpovím co nejstručněji. Objevily se tu příspěvky, jak bude po stranách FV panelů nějaká stěna , a pak příspěvek , že snad víme, co to je sluneční clona u focení. K tomu se vázal můj příspěvek, že tohle si nedovedu představit. Ale hned v původním prvním příspěvku jsem psal, že jediné, co podle mě připadá v úvahu, je clona -deska pod tělem satelitu.
A pokud tedy vynecháme ty reakce ostatních na tenhle příspěvek, tak teprve později E.M. sdělil, jak asi bude vypadat to clonění = deska pod tělem satelitu.
No a tím jsem se asi definitivně ztrapnil :)
todtv
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 321

Příspěvek od todtv »

Tak teď tomu zase nerozumím já. Deska pod tělem satelitu? To by ale překážela v cestě anténám, leda by to bylo z materiálu který vysoce propouští radiové vlny na dané frekvenci. Nacpou tam na rámu černou netkanou textilii a bude taky dobře. :lol:
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Musk uvedl:
Bude ze speciální pěny tmavé barvy. Tento materiál je extrémně propustný pro radiové vlny, aby docházelo k ovlivnění plochých antén. Mělo by to vypadat jako clona v autě proti slunci.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Pospíšil
Velezkušený znalec kosmonautiky
Reputace: 12003

Příspěvek od Pospíšil »

Nebo už na předchozí stránce tady: http://forum.kosmonautix.cz/viewtopic.p ... 20#p108916

... bohužel ve slovních přestřelkách mezi oběma tábory tento faktický příspěvek asi zůstal nepovšimnut...
---

"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Amper
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 214

Příspěvek od Amper »

me jen stve ze SpX maka jak sroub a az prijdou se svou megakonstelaci cinani tak se to nebude vubec resit.
todtv
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 321

Příspěvek od todtv »

Pospíšil píše:Nebo už na předchozí stránce tady: http://forum.kosmonautix.cz/viewtopic.p ... 20#p108916

... bohužel ve slovních přestřelkách mezi oběma tábory tento faktický příspěvek asi zůstal nepovšimnut...
Diskuse kolem Starlinku, kde se vzájemně trhají občanky, už přeskakuji skokem baletky, takže si pak nevšimnu nějakého fakta.
Pospíšil
Reputace: 12003

Příspěvek od Pospíšil »

Saturn1234 píše: :-D Nevíte někdo, jak je Starlink velký? Chvíli jsem to hledal, ale nic jsem nenašel.
Zhruba takhle

---

"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong

Odpovědět

Zpět na „SpaceX“