Komunikační satelity Starlink
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Komunikační satelity Starlink
Já jsem nic nehodnotil, já jsem odpovídal tam, kde to bylo možné, a ptal se tam, kde mě zajímala odpověď. Hodnocení je něco zcela jiného. Hodnotíš ty první větou tvého posledního příspěvku. Nevidím důvod k vypsání slova "nesouvisející" velkými písmeny. Všechny citované příspěvky spolu souvisejí, jelikož řeší, jestli clona fungovat bude nebo nebude. K citaci jednotlivých vět jsem se uchýlil z toho prostého důvodu, že jsem na tyto citované věty chtěl jednotlivě reagovat. K tomu není potřeba zbytečně citovat celé příspěvky. Naopak, je to nevhodné. Pokud to nechápeš a považuješ to za nějaké souvislé literární dílo, není to můj problém. Můj názor jsem zcela jasně vyjádřil v posledním odstavci. Pokud jsi z něj nepochopil, že mi světelné znečištění vadí a doufám, že to SpaceX vyřeší, tak se nauč číst, než začneš někomu odporovat a ztrapňovat se.milantos píše:Opravu se ti povedl plnohodnotný příspěvek, kde jsi vytrhal jednotlivé věty z různých - NESOUVISEJÍCÍCH - příspěvku , ohodnotil je a zvítězil . Taková příkladná diskuse o problému. Jen tím problémen jsou v tomhle případě lidé, kteří nevyjadřují tvůj názor.Wopat píše: Pánové, mi je z těch vašich diskuzí tady čím dál víc blbě a věřím, že nejsem sám. .
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Saturn1234
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 791
- Kontaktovat uživatele:
Tak už konec. Tyhle příspěvky nepřispívají k tématu a nikoho ani nijak neobohacují. Tohle je fakt na nic. Koukněte se radši na tohle. Pokud to tady už nebylo

Fotka Starlinku z ISS

Fotka Starlinku z ISS
Naposledy upravil(a) Saturn1234 dne 23.4.2020 12:43, celkem upraveno 1 x.
lift off we have a lift off
- Saturn1234
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 791
- Kontaktovat uživatele:
A hele. Teď vydím že už to tady bylo. No nevadí.
Nevíte někdo, jak je Starlink velký? Chvíli jsem to hledal, ale nic jsem nenašel. Jde to trochu odvodit ve srovnání s A. krytem. Zajímalo by mě taky, Jak je široké tělo družice.

lift off we have a lift off
O.K. odpovím co nejstručněji. Objevily se tu příspěvky, jak bude po stranách FV panelů nějaká stěna , a pak příspěvek , že snad víme, co to je sluneční clona u focení. K tomu se vázal můj příspěvek, že tohle si nedovedu představit. Ale hned v původním prvním příspěvku jsem psal, že jediné, co podle mě připadá v úvahu, je clona -deska pod tělem satelitu.Wopat píše: tak se nauč číst, než začneš někomu odporovat a ztrapňovat se.
A pokud tedy vynecháme ty reakce ostatních na tenhle příspěvek, tak teprve později E.M. sdělil, jak asi bude vypadat to clonění = deska pod tělem satelitu.
No a tím jsem se asi definitivně ztrapnil

Tak teď tomu zase nerozumím já. Deska pod tělem satelitu? To by ale překážela v cestě anténám, leda by to bylo z materiálu který vysoce propouští radiové vlny na dané frekvenci. Nacpou tam na rámu černou netkanou textilii a bude taky dobře. 

Musk uvedl:
Bude ze speciální pěny tmavé barvy. Tento materiál je extrémně propustný pro radiové vlny, aby docházelo k ovlivnění plochých antén. Mělo by to vypadat jako clona v autě proti slunci.
Bude ze speciální pěny tmavé barvy. Tento materiál je extrémně propustný pro radiové vlny, aby docházelo k ovlivnění plochých antén. Mělo by to vypadat jako clona v autě proti slunci.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
Nebo už na předchozí stránce tady: http://forum.kosmonautix.cz/viewtopic.p ... 20#p108916
... bohužel ve slovních přestřelkách mezi oběma tábory tento faktický příspěvek asi zůstal nepovšimnut...
... bohužel ve slovních přestřelkách mezi oběma tábory tento faktický příspěvek asi zůstal nepovšimnut...
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
me jen stve ze SpX maka jak sroub a az prijdou se svou megakonstelaci cinani tak se to nebude vubec resit.
Diskuse kolem Starlinku, kde se vzájemně trhají občanky, už přeskakuji skokem baletky, takže si pak nevšimnu nějakého fakta.Pospíšil píše:Nebo už na předchozí stránce tady: http://forum.kosmonautix.cz/viewtopic.p ... 20#p108916
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
Zhruba takhleSaturn1234 píše:Nevíte někdo, jak je Starlink velký? Chvíli jsem to hledal, ale nic jsem nenašel.
---