67. díl - Had

Sem patří debata o pořadu Noční obloha, který každý týden informuje o tom, co se dá pozorovat v noci na nebi.
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
67. díl - Had

Příspěvek od Dugi »

Dnes máme na pořadu dne souhvězdí, které má na svém kontě jeden unikát. Souhvězdí Hada tvoří dvě části, které nejsou spojené. Jedná se tedy ve skutečnosti o souhvězdí dvě - Hlava hada a Ocas hada. Přesto se ale tyto dvě části považují za jedno souhvězdí.

Minulý díl do této chvíle zaznamenal 9 385 zhlédnutí. Důvodem je to, že se dnes objevil na hlavní stránce Seznamu. A co jsem tak slyšel, tak by se tam během týdne mohl ještě párkrát objevit. Dá se tedy očekávat, že číslo ještě naroste. ;)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48
Re: 67. díl - Had

Příspěvek od tomas »

:palec nahoru:
Jak jsem koukal do vlákna Fotky oblohy ze stativu, tak i ostřílení matadoři mají problém kometu zahlédnout, natožpak vyfotografovat. Takže se nedivím, když jsem v bláhové naději párkrát v inkriminovaný čas vzhlédl k západnímu obzoru a kometu neviděl.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
Re: 67. díl - Had

Příspěvek od Dugi »

Na astro.cz už mají pěknou fotogalerii.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Noční obloha“