164. díl - Smutná bilance nehody - jeden mrtvý, jeden raněný
164. díl - Smutná bilance nehody - jeden mrtvý, jeden raněný
Soukromá kosmická loď SpaceShipTwo se po více než 3/4 roce vydala na let se zapnutým motorem. Předtím prošla úpravami, aby mohla používat jiné palivo. Motor ale selhal a loď explodovala. Nehodu bohužel nepřežil kopilot stroje. Pilot se zachránil tím, že vyskočil z lodi a přistál na padáku. Přesto je zraněný.
Re: 164. díl - Smutná bilance nehody - jeden mrtvý, jeden raněný
Technicky opět za jedna. Ale pokud se týká hlavní zprávy, tady šla rychlost (zveřejnění) na úkor kvality. Nestálo by za úvahu dát do příštího dílu opravu/ aktualizaci (s optimističtějším závěrem)?
Všechna aktuální vydání jsou zatížena tím, že vznikají jen krátce po nehodě, kdy je k dispozici jen málo informací. Nicméně na tom nevidím nic špatného - krátce po nehodě je potřeba informovat o tom, že se něco stalo a přinést informace, které jsou k dispozici. Je prostě potřeba nasytit aktuální hlad po informacích.
S tím, že v dalších dnech vyjdou na povrch některé nové informace, objeví se výsledky vyšetřování, firma zaujme stanovisko atd. zda se budu této nehodě věnovat i v dalším díle, který vyjde v pondělí, to říct nedokážu. Každopádně to ale budu nabízet. Myslím, že minimálně ve formě krátké zprávy se to v dalším díle objeví.
S tím, že v dalších dnech vyjdou na povrch některé nové informace, objeví se výsledky vyšetřování, firma zaujme stanovisko atd. zda se budu této nehodě věnovat i v dalším díle, který vyjde v pondělí, to říct nedokážu. Každopádně to ale budu nabízet. Myslím, že minimálně ve formě krátké zprávy se to v dalším díle objeví.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Naprosto s tebou souhlasím, co se té rychlosti týče. Jde o aktuální zpravodajství, a to sebou nese
i takovéto věci. Ale zároveň se přikláním k tomu, že bys to v příštím dílu rozhodně zařadil a uvedl
vše na pravou míru. To už je ta tíha odpovědnosti, kterou máš na bedrech už jen z podstaty
periodicity pořadu. Kdybys vydával tištěný měsíčník, tak by to bylo třeba i pochopitelné, kdyby ses
k tématu už nevracel. Ale tyhle aktuální týdeníky ti dávají možnost včas uvést na pravou míru
jakékoli předešlé nepřesnosti bez rizika, že už to lidi mine, protože je to "staré".
i takovéto věci. Ale zároveň se přikláním k tomu, že bys to v příštím dílu rozhodně zařadil a uvedl
vše na pravou míru. To už je ta tíha odpovědnosti, kterou máš na bedrech už jen z podstaty
periodicity pořadu. Kdybys vydával tištěný měsíčník, tak by to bylo třeba i pochopitelné, kdyby ses
k tématu už nevracel. Ale tyhle aktuální týdeníky ti dávají možnost včas uvést na pravou míru
jakékoli předešlé nepřesnosti bez rizika, že už to lidi mine, protože je to "staré".

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Přesně tak. Budu tohle téma nabízet. Neovlivním, jestli to editorka vybere jako hlavní téma. Ale i v krátké zprávě se tomu pověnuju. 

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
Tyjoffka, tak to jsem (díky své neznalosti tématiky) netušil, že ti do výběru témat mluví někdo další.
Z jedné strany to chápu, z druhé mi to příjde trochu absurdní. Malinko mi to připomíná situaci, kdy
pasažér osobního letadla kefrá technikovi do údržby proudového motoru...
Nu, alespoň jsem o další zkušenost bohatší.
Z jedné strany to chápu, z druhé mi to příjde trochu absurdní. Malinko mi to připomíná situaci, kdy
pasažér osobního letadla kefrá technikovi do údržby proudového motoru...
Nu, alespoň jsem o další zkušenost bohatší.
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Funguje to tak, že každý týden nabídnu tři témata, která považuju za nejzajímavější. Někdy i ke každému dodám svůj osobní názor. Třeba, že je to největší událost týdne, nebo že je k videu málo obrazových materiálů, případně naopak, že jsou k tomu skvělé obrázky. Editorka si na základě mailu promyslí, jak půjdou která témata promovat na seznamu a dá mi vědět. Upřímně musím říct, že na moje doporučení hodně často dává. 

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
No aspoň tak. To je super. Chápu, že to chtějí mít alespoň nějak pod palcem. Ale trochu mi to připomněloUpřímně musím říct, že na moje doporučení hodně často dává.
situaci u nás v práci, kde (odpusť mi teď tu ironii) rozhodují o zapojení pulzního generátoru individua s
překrásnou domácí sbírkou vypreparovaných motýlů a brouků. A tak mnohdy i výsledek je podobně rozporuplný...

CHris Hadfield
CHris Hadfield