Astronomická pozorování
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Re: Astronomická pozorování
V Soulu meni poulicni osvetleni a mohutne instaluji LED. Na snimku je jedna ulice nasvicena po stranach obema typy osvetleni. Nejenze jde o usporu energie a redukci svetelneho smogu, ale komunikace je daleko lepe nasvetlena = zvysuje se bezpecnost provozu.

http://twistedsifter.com/2014/10/one-si ... ed-lights/

http://twistedsifter.com/2014/10/one-si ... ed-lights/
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Korejcom posielam 

Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
Dle me nejcastejsi omyl UFO, nataceny se zoomem.
Mars v atmosfericke distorzi zpusobene silnym zahratim vzduchu (australska Canbera).

Mars v atmosfericke distorzi zpusobene silnym zahratim vzduchu (australska Canbera).

CHris Hadfield
CHris Hadfield
Ta LED světla jsou super, akorát musí ještě vychytat ta tmavší místa.
Co se týče omylů v pozorování UFO. Nejčastěji jsou to čínské lampiony, které letí často ve formaci. To, že letí pomalu ani prudce nemění směr, nechává tyto senzace chtivé pozorovatele naprosto chladné.
Co se týče omylů v pozorování UFO. Nejčastěji jsou to čínské lampiony, které letí často ve formaci. To, že letí pomalu ani prudce nemění směr, nechává tyto senzace chtivé pozorovatele naprosto chladné.

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
Tak ted ti budu oponovat - a to z jednoho duvodu: Zazil jsem to na vlastni kuzi...tomas píše:Co se týče omylů v pozorování UFO. Nejčastěji jsou to čínské lampiony, které letí často ve formaci. To, že letí pomalu ani prudce nemění směr, nechává tyto senzace chtivé pozorovatele naprosto chladné.
(ted se pobavis, a ja se radne zastydim

Pred nekolika lety jsme ode me z terasy tyto lampiony pozorovali, a bylo to tak neskutecne sugestivni a zajimave, ze jsem psal report do meteoricke spolecnosti, ale kopii jsem odeslal i panu Grygarovi. Problem byl ten, ze jsem do te doby nemel o existenci techto lampionu ani potuchy! Pak se samozrejme vse vysvetlilo, od te doby jsem je pozoroval nekolikkrat (bydlim kousek od Letenske plane / idealni to prostor pro podobnou zabavu)
Skutecne senzacechtivost bylo to posledni, na co jsem myslel - prisaham!nechává tyto senzace chtivé pozorovatele naprosto chladné

Ostatne UFO neni senzace - je to jen letajici objekt, ktery nemuzeme identifikovat. Ale o zbytek se postaraji novinari a konspiratori na netu

Omyl!! A to jsem si take dodatecne zjistoval na meteorologickych webech. Kdybys videl ty nahle PRUDKE zmeny smeru, zasnul bys. Nad Letnou jsou z duvodu celkoveho topolog. profilu oblasti velmi zvlastni kradme vetrne proudy uz od vysek 30-50m a vys. Problem byl v tom, ze samozrejme za tmy nemas moznost odhadnout vzdalenost, proto lampiony pusobily jako daleko vzdalenejsi a vetsi letajici objekty, ktere menily smer daleko prudceji a s vetsi razanci.To, že letí pomalu ani prudce nemění směr
Je to kdesi ve statistikach na webu SETI. Nejcastejsi procentualni zamena za UFO tvori Venuse, Mars a dalsi planety, ale ponejvice tyto dve nam nejblizsi...Nejčastěji jsou to čínské lampiony

Nu co ti budu psat, to vis, ze kdyz prisly odpovedi, zardel jsem se jako svarny mladenec pri prvnim rande... Ale uklidnili me (i pan Grygar i z uradu), ze se to stava, dokonce jsem dostal pochvalu za popis vsech udaju, jak mistnich tak casovych, no pak jsme to s kamarady oslavili a obcas si me dobiraji...

(pritom ani oni tehdy fenomen lampionu neznali, proto ta dokonala "hromadna halucinace")
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Mal som asi 10 rokov a diskotéka cca 20 km odo mňa spustila svetelný pútač na oblohu . O 10 minút bola v pozore celá ulica. Za 20 minút sa to objasnilo, ale doteraz si pamätám tú hrču v hrdle 

Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Jasně, UFO je zkratkou pro neidentifikovatelné létající objekty, ale dnes v přeneseném významu označuje potencionální mimozemské plavidlo.
Je faktem, že na širé Letenské pláni se mohou stát hříčkou větru. Osobně jsem je viděl vždycky jen pomalu letět. V příspěvku jsem narážel hodně na různé amatérské záběry, kde je naprosto zřejmé, že jde o lampiony a přitom se popisky pokouší vyvolat dojem, že by mohlo jít o UFO (v tom přeneseném významu).
Je faktem, že na širé Letenské pláni se mohou stát hříčkou větru. Osobně jsem je viděl vždycky jen pomalu letět. V příspěvku jsem narážel hodně na různé amatérské záběry, kde je naprosto zřejmé, že jde o lampiony a přitom se popisky pokouší vyvolat dojem, že by mohlo jít o UFO (v tom přeneseném významu).
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
Krásnej timelapse od slovenského kolegy. Světelný smog je příšerný, ale moc hezky zpracovaný...
Hlohovec:
Hlohovec:
CHris Hadfield
CHris Hadfield