Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Avarax
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Avarax »

Ďakujem za privitanie. Tie misie sa mi uz podarili takze dakujem. Ale potreboval by som pomoct stym ovladanim preco ked sa lod pootoci v kozme tak sa presunie ovladanie.

Druha vec. Mam zapnute vyrovnavanie letu len mam problem ze ked klopim na 90 na orbitu tak mi to stale virovnava. Neda sa nejako nstavit aky kur ma ten trpaslik udrziavat ?
SamElanius
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1

Příspěvek od SamElanius »

V jakym smyslu posune ovladani? Ovladani je vzdy vuci tvemu NavBallu. Jedine co se pootoci je kamera, a na tu kasli. nauc se letat podle navballu, vysky a rychlosti, jsou to uzitecnejsi pomocnici nez si asi myslis.

Co se tyce stabilizace letu mas nekolik modu. prvni nejjednodusi je vlnovka (pilot 1. lvl) ten proste drzi smer takovy jaky ma lod kdyz pustis posledni klavesu (proste tam kam namiris tam to leti). Pote jsou velice uzitecne mody udrzovani smeru v: progradnim a retrogradnim smeru, k cili a od cile a ve smeru a od smeru potrebneho k naplneni manevru.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Ad 1) Jaký máš systém? Mě to takhle blblo na Linuxu s jedním konkrétním grafickým ovladačem (mám pocit že NVIDIA, pak jsem přešel na OpenDrivers). Pochybuji, že tohle je tvůj případ, ale za optání nic nedám.

Ad 2) Pokud ještě letíš v atmosféře, tak to může být tím. Ten nový atmosférický model je sviňa, musíš na něj dát bacha. Kurz ti to bude udržovat když zapneš SAS (buď na navbalu [globus] modré tlačítko nebo klávesa T), ovšem, není to nekonečná síla - ta atmosféra má pořádnou sílu na to, aby tě vychýlila. Ovšem, SAS můžeš používat až ve chvíli, kdy tvůj pilot má (myslím) minimálně jednu hvězdičku, nebo máš dálkový modul co SAS umí. pro let v atmosféře doporučuji nějakou aerodynamickou plochu - třeba ty levná hliníková křidýlka úplně stačí.
Klidně mne oslovujte Radim.
Avarax
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Avarax »

OS 10 nvidia 980

Aktuálny problém čo mám je dostať sa na orbitu. Natočil som video ako to robím. Poprosil by som vypichnúť čo proste robím zle. Na začiatok prečo tam dávam ten malí buster ktorý je naprd. Dôvod nemám ešte odomknuté tie odhadzovanie preto som to riešil takto.

Ako je vidno nakoniec sa mi podari dostať na orbitu ale misia sa mi nesplní, Neviem ako mám zistiť že som na stacionárnej orbite.

Začal som sa riadiť tou gulou skúste to tiež zhodnotiť. A hlavne kde pri tom robím chyby.

Ku tým módom čo s spomínal tak kľudne mi daj odkaz alebo meno rád si ich pridám.

Ako si môžete všimnúť mám tam pár pludingov hlavne ma zaujal delV . Len neviem ho používať. Podla tohto odkazu
http://i.imgur.com/9J5zCLA.png

potrebujem v ideálnom prípade na GSO 1115 ak to správne chápem ? Ale potom kde mi v tom pludingu ukazuje kompletnú delta V ?

A posledný problém ktorý som spozoroval bolo že mi v hre nefunguje shadowplay nahrávanie. FPS mi ukazuje ale nefunguje nahrávanie čo ma dosť sere. Preto sa ospravedlňujem za kvalitu toho videa.

https://www.youtube.com/watch?v=0vJ-ct0 ... e=youtu.be
SamElanius
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Video je soukromy :(
SamElanius
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

1115 porebujes z nizky na geostacionarni. Na dosazeni nizky orbity potrebujes 4450 (me teda vetsinou staci 4100).
Avarax
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Avarax »

Viedo upravené opsravedlnujem sa.
Avarax
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Avarax »

Ide vám uz to video ?
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

SamElanius píše:1115 porebujes z nizky na geostacionarni. Na dosazeni nizky orbity potrebujes 4450 (me teda vetsinou staci 4100).
4450 m/s bylo potřeba před verzí 1.0, teď stačí cca 3400.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Avarax píše:Aktuálny problém čo mám je dostať sa na orbitu. Natočil som video ako to robím. Poprosil by som vypichnúť čo proste robím zle.
Tak to ti řeknu naprosto přesně stejně jako všem ostatním nováčkům. Opakuji to pořád dokola. Všichni stavíte neskutečně pekelné mašiny. Když se nedostanete na oběžnou dráhu, přidáte nádrže, boostery, další stupně... Špatně! Ubrat! Jak myslíš, že by vypadala tvoje raketa, kdybys chtěl letět na Dunu nebo dokonce k Jool a to ještě s vícečlennou posádkou? Čím větší a složitější je raketa, tím je náročnější ji ovládat a také je méně stabilní a náchylnější na převrácení vlivem aerodynamických sil nebo ti prostě někde něco prdne a raketa vybouchne. Nemluvě o tom, že jestli hraješ kariéru, tak je to drahé.

Schválně jsem si pustil hru a postavil ti jednoduchou raketu, kterou můžeš postavit hned zpočátku kariéry. Dosáhl jsem s ní oběžné dráhy 80 x 1 300 000 km + palivo na návrat do atmosféry.
Obrázek
Kdybys s tím chtěl proletět kolem Munu, stačí do prvního stupně přidat jednu nádrž.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“