48. díl - Pojď nahoru, jinak shoříš

Debaty o seriálu Dobývání vesmíru, který vzniká ve spolupráci s videoportálem Stream.cz
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
48. díl - Pojď nahoru, jinak shoříš

Příspěvek od Dugi »

Po dvoudílném nášupu od Curiosity je na čase věnovat se i jiným atributům kosmonautiky. Dnes padla volba na nedokončený reboost ISS. Jelikož je tohle téma samo o sobě poměrně informačně chudé a ani obrazových zdrojů nebylo mnoho, rozšířil jsem téma na reboosty obecně - proč se vůbec dělají, jak rychle ISS klesá a podobně. Jak bude na díl reagovat divácká veřejnost je samozřejmě otázka, ale snad to úplný propadák nebude. :)

Minulý díl mi nalil optimismus do žil. Na první fotky z Curiosity se podívalo 172 246 diváků! Je to historicky devátý nejsledovanější díl v historii. Pokud bychom počítali pouze Dobývání vesmíru (a vyřadili dva úspěšné díly Noční oblohy), pak by byl tento díl dokonce na nádherném 7. místě. Přes odkaz v popisu videa přišlo na fórum 244 návštěv.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
indian22
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 4
Re: 48. díl - Pojď nahoru, jinak shoříš

Příspěvek od indian22 »

Já myslím, že je to pojato dobře. Dokonce i přes to, že to všechno znám jsem se díky kochacím záběrům nenudil.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky, snad to osloví i diváky, na tohle jsem docela zvědavý. :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Popral ses s tím statečně :tlesk: , myslím, že mnohé diváky, kteří se o kosmonautiku zajímají jen okrajově, to dost překvapí. ;)

Témata:
- Indická sonda k Marsu
- Porucha gyroskopu sondy Dawn

Hlavní téma:
- Zvyšování dráhy ISS

Výročí kosmonautiky:
- Rekord v délce mise Gemini 5
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky, docela se na zítřejší výsledky těším. :roll: :)
Obrázek

vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Tenhle díl se mi (stejně jako všechny předešlé) moc líbí. Myslím, že jsi zbytečně skromný, Dugi!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky moc za pochvalu. Ono vždycky hodně záleží na tom, jak díl zaujme diváky. Jestli na něj na Seznamu kliknou, nebo ne. Díl může být výborný, ale pokud na něj nikdo neklikne, není to dobře. Nasazování videí na Seznam, stejně jako volbu popisků volí editoři, můžu jim jen držet palce, aby zvolili něco, co lidi zaujme.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Dobývání vesmíru“