Program Discovery
- Andy
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1080
- Kontaktovat uživatele:
Re: Program Discovery
Tak přece někde bylo
.
Když tak na to koukám, tak jsem tam moc novýho nenapsal. No snad bude něco novýho v tom červenci
.
EDIT: Hledání jsem nepoužil, prolezl jsem jen NASA topic, příště...

Když tak na to koukám, tak jsem tam moc novýho nenapsal. No snad bude něco novýho v tom červenci

EDIT: Hledání jsem nepoužil, prolezl jsem jen NASA topic, příště...

Naposledy upravil(a) Andy dne 13.7.2012 23:47, celkem upraveno 1 x.
-----------------------------
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
To vůbec nevadí, cení se hlavně aktivita a snaha - a obě dvě jsi projevil. 
P.S. Pokud se budeš chtít někdy v budoucnu ujistit, zda tu nějaké téma máme či nikoliv, zkus využít vyhledávací formulář v pravém horním okraji. Stačí do něj napsat klíčové slovo (ideálně název mise) a on prohledá naše fórum a řekne, zda se to slovo už někde nevyskytuje.
P.P.S. A i kdybys někdy založil vlákno, které tu už máme, tak se nic neděje, dá se to snadno přesunout.

P.S. Pokud se budeš chtít někdy v budoucnu ujistit, zda tu nějaké téma máme či nikoliv, zkus využít vyhledávací formulář v pravém horním okraji. Stačí do něj napsat klíčové slovo (ideálně název mise) a on prohledá naše fórum a řekne, zda se to slovo už někde nevyskytuje.
P.P.S. A i kdybys někdy založil vlákno, které tu už máme, tak se nic neděje, dá se to snadno přesunout.

Rozhodnutí, která z misí se dočká realizace padne do dvou týdnů. Držme palce TiME!
Zdroj informací: Kosmo.cz příspěvek uživatele Jan Toman
Zdroj informací: Kosmo.cz příspěvek uživatele Jan Toman
Podle neoficiálních informací vyhrál InSight
. Počkejme ale na tiskovou konferenci, kde padne definitivní oznámení. Šance, že se dočkáme TiME se sice hodně zmenšila, ale naděje umírá poslední. 

- KitFisto
- Vesmírný badatel
- Reputace: 1
Jo, zrovna dnes jsem chtel napsat , ze si davaji na cas:( Je to skoda, ale zase tohle nahrava drivejsimu pristani lidske posadky.
Science flies you to the moon
Religion flies you into buildings.
Religion flies you into buildings.
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 736
Tak to sem nějak nepochopil, Titan oběhne Saturn za cca 16 dní, tak jaká 10 letá zimatomas píše: Mise by měla trvat 2 roky, protože pak nastane přibližně desetiletá titanská zima, takže Titan bude stíněn Saturnem, čili komunikace s řídícím střediskem nebude možná. Vypadá to, že komunikaci se Zemí si bude zajišťovat sonda sama přímo bez retranslace.

- modelar
- Vesmírný badatel
- Reputace: 39
ale tam ide o obehnutie Slnka... raz za 30 rokovEdemski píše:Tak to sem nějak nepochopil, Titan oběhne Saturn za cca 16 dní, tak jaká 10 letá zimatomas píše: Mise by měla trvat 2 roky, protože pak nastane přibližně desetiletá titanská zima, takže Titan bude stíněn Saturnem, čili komunikace s řídícím střediskem nebude možná. Vypadá to, že komunikaci se Zemí si bude zajišťovat sonda sama přímo bez retranslace.
"It was going well until it exploded."
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
Ale to se snad týká Saturnu, ne?modelar píše:ale tam ide o obehnutie Slnka... raz za 30 rokovEdemski píše:Tak to sem nějak nepochopil, Titan oběhne Saturn za cca 16 dní, tak jaká 10 letá zimatomas píše: Mise by měla trvat 2 roky, protože pak nastane přibližně desetiletá titanská zima, takže Titan bude stíněn Saturnem, čili komunikace s řídícím střediskem nebude možná. Vypadá to, že komunikaci se Zemí si bude zajišťovat sonda sama přímo bez retranslace.
- modelar
- Vesmírný badatel
- Reputace: 39
ale veď aj titan obieha okolo slnka nie? a ročné obdobia súvisia so vzdialenosťou od slnka a nie od planéty, inak narazil som na tento článok kde sa spomína aj slnovrat na titane
http://www.vzdalenesvety.cz/index.php/c ... 229-vortex

"It was going well until it exploded."
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
Uhm, mno, rocni obdobi se ridi sklonem rotacni osy planety vuci rovine ekliptiky. A tam bylo psano, ze bude ve "stinu Saturnu", na to sem reagoval. (mozna to vyznelo jinak, pak se omlouvam)