Obecné otázky o kosmonautice
Izolace kozesinami
Nekde jsem cetl, ze v zacatcich pilotovanych letu rusove misto drahych materialu na tepelnou izolaci sten kabin, puzili s uspechem kozesiny polarnich zvirat. Muze to byt pravda ?
Re: Izolace kozesinami
To nevím, ale znovu opakuju - mohl bys přestat na každou otázku zakládat nové vlákno? Dělá to nepořádek na fóru. Máme tu vlákno s otázkami, vkládej, prosím, příště své dotazy tam. Děkuju.
Dysonovy sfery hromadne
Gruzinec si asi upil mistniho vina a vidi Dysonovy sfery vsude : http://extrastory.cz/astronom-tvrdi-ze- ... -zeme.html
Delka kosmickych vyprav
Cetl jsem nazor, ze nema smysl ani planovat vypravy delsi nez 50 let, protoze za tu dobu se bud ziskaji puvodne chtene poznatky jinymi metodami, nebo lidstvo o tak polozene otazky ztrati zajem. Co si o tom myslite ?
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12054
Re: Otázky
Že o tento typ otázky asi lidstvo nemá zájem.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 472
O peniazoch na výpravu rozhodujú predovšetkým politici - a takmer žiadny demokratický politik nemyslí za horizont svojho aktuálneho volebného obdobia, a len tí najprezieravejší dovidia na to nasledujúce.
Viď napríklad aj nedávny zlomyselný vtip o Trumpovi a výprave na Mars.
Viď napríklad aj nedávny zlomyselný vtip o Trumpovi a výprave na Mars.

- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
pokouším se najít nějaké vlákno o dnes zmiňované české družici VZLUSAT-1. Je pravda, že jsem ho začal chvílemi hledat už ve chvíli, kdy bylo založené vlákno o slovenské družici. Tož jsem slepý, nebo opravdu neexistuje? Já tedy nemám nic, co bych přidal k diskusi, ale zajímá mne, jak si vede a jaké jsou novinky z její činnosti. Proto také děkuji Lukášovi za dnešní parádní článek!
E

E
Nebylo, ale už je. 

Tekutiny sa recyklujú (voda) tuhé ide do špeciálnych nádob.
V denníku astronautky od Wopoata sa to tuším rozoberalo tiež.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)