Plastikové modely
Re: Plastikové modely

Tak to je skutočne perfektné vozítko.

Do budúcna neuškodí, ak sa trochu rozpíšeš o detailoch (ak to nieje tajomstvo) tohoto zaujímavého projektu.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Výborný model,mbcorp píše:Tak už mám video , sice jen provizorní , ale mám.

- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11997
Naprosto úžasné, gratuluju ke skvělému modelářskému výkonu!mbcorp píše:Tak už mám video , sice jen provizorní , ale mám.

Další level by byl, pokud by sis vyhrál s kamerkami a laserovými diodami pro autonomní navigaci a jízdu.
Ne že by to mělo být plně funkční až do úrovně samořízení - skutečně samostatná jízda k vybranému cíli, ale aspoň funkční čb kamera(-y) a nějaká imitace těch laserů. To by bylo vážně pecka.

https://mars.jpl.nasa.gov/MPF/roverctrlnav/sensor.html

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Opět musím smeknout, skvělá práce!

- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Hele pokud je to ted na RC a funguje to nejak rozumne tak by se do toho dal dat automaticky ridici system ArduRover. Je to varianta software pro coptery ale pro pozemni vozitka.
http://ardupilot.org/rover/docs/gettit.html
Pak by se tomu dala na dalku naprogramovat trasa a on by ji podle GPSky byl schopen dodrzovat. Plus pak jsou dalsi moznosti.
http://ardupilot.org/rover/docs/gettit.html
Pak by se tomu dala na dalku naprogramovat trasa a on by ji podle GPSky byl schopen dodrzovat. Plus pak jsou dalsi moznosti.
Arduino Mega už mám připravené , čekám na dvě mikrokamery z číny (bohužel barevné) 700 TVL .
Nejprve chci zkusit ultrazvuk , lejzr nemám rád. Řízení si chci napsat sám , představoval bych si to tak že my bude jen tak jezdit po pokoji a uhejbat židlím (asi jako vysavač).
Rád bych se rozepsal , ale nejsem žádný psavec , no tak stručně.
V 97 jsem Pathfinder docela sledoval , to jsem ještě chodil do školy , strejda mi nosil časopisy s novinkama .
Pak jsem na to zapoměl a věnoval se všemu možnému , než jsem zašel do kina na Marťana ,a bylo vymalováno.
Tak jsem si postavil rover .
Nic tajného není , klidně se ptejte.
ps:Z JPL neodpověděly , ale možná jsem použil starý email , nemá někdo tip na nejakej zaručenej ?
Nejprve chci zkusit ultrazvuk , lejzr nemám rád. Řízení si chci napsat sám , představoval bych si to tak že my bude jen tak jezdit po pokoji a uhejbat židlím (asi jako vysavač).
Rád bych se rozepsal , ale nejsem žádný psavec , no tak stručně.
V 97 jsem Pathfinder docela sledoval , to jsem ještě chodil do školy , strejda mi nosil časopisy s novinkama .
Pak jsem na to zapoměl a věnoval se všemu možnému , než jsem zašel do kina na Marťana ,a bylo vymalováno.
Tak jsem si postavil rover .
Nic tajného není , klidně se ptejte.
ps:Z JPL neodpověděly , ale možná jsem použil starý email , nemá někdo tip na nejakej zaručenej ?
Jinak teď mám namísto lejzrů vysocesvítivé LED abych viděl v noci na cestu.
Pravda , s tou rychlostí jsem to přehnal , ale je to záměr , chci si to trochu užít .
Čekat 5 hodin než přejede zahradu se mi opravdu nechce.
Čekat 5 hodin než přejede zahradu se mi opravdu nechce.
Ku kontaktu na JPL možno by si mohol skúsiť toto je to na ich sánkach ak teda si nepísal cez to isté.https://www.jpl.nasa.gov/contact_JPL.php
Ja som ťa ešte nechválil, fakt parádny model klobúk dole.

Ja som ťa ešte nechválil, fakt parádny model klobúk dole.

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."