New Horizons
Re: New Horizons
Zevrubněji jsem to popsal já. Ber to komplexně a s nadsázkou, ne jako nějaké fyzikální jasně dané konstanty.
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
koukám na program jedné nejmenované televizní stanice ZOOM a ejlhe ho! V pondělí 20.2. ve 22.15 pojede pořad "Setkání s Plutem". Už na to běží i upoutávky. Máme se na co těšit, vypadá to dobře. No, máme, máte... já budu v práci na noční...
E

E
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Tak hibernační mód nakonec bude (počátkem loňského roku oznámil Stern, že od Pluta k 2014 MU69 hibernovat už nebudou). Začne 7. dubna a skončí 11. září.
EDIT: za 10 minut začíná web hangout s A. Sternem:
EDIT: za 10 minut začíná web hangout s A. Sternem:
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Nerozumim tomu s tim hibernizacnim modem. To neni pri preletu vzdalenymi soustavami co zkoumat ?
Přesně tak. Není co měřit. Kolem je jen temnota.
Periferie sluneční soustavy a Kuiperův pás je rozhodně zajímavá oblast, ale podobně jako Pás planetek není nijak přecpaná objekty. Proběhla kampaň sledování několika KBO (na výsledky jsem moc zvědav) a teď si sonda dá na 5 měsíců voraz. Ona ta hibernace nebude jen tak pro nic za nic. Vědecký tým k tomu určitě má své důvody a můžeme jen doufat, že nejde o akutní nutnost šetřit nějaké důležité systémy.hulvath píše:Nerozumim tomu s tim hibernizacnim modem. To neni pri preletu vzdalenymi soustavami co zkoumat ?
Jinak ono se samozřejmě dá pořád něco měřit, i když sonda leti pustinou. Nebo kdyby se blížila k heliopauze, tak by byla určitě v plné pohotovosti. Ale tam se dostane až za nějakých 15-20 let. A to (hádám) už bude asi vypnuta, protože není VIP jako oba Voyagery a nebo ji dojde energie. Ale třeba se mýlím.
Finálna verzia odvrátenej strany Pluta s atmosférou :
zdroj : http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Scie ... age_id=485

zdroj : http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Scie ... age_id=485

Sonda New Horizons sa nachádza v polovici cesty medzi Plutom a objektom 2014 MU69:
-
- Aktivní nováček
- Reputace: 13
Podle facebookové zprávy včera kolem 3 hodiny odpoledne se nám NHáčko uložilo po dlouhé době do spánku