Dragon C2
Re: Dragon C2
Dragon je momentálně 40 metrů od ISS.
Dragon dostal zelenou pro opuštění stanoviště ve vzdálenosti 30 metrů od ISS. Vypadá to dobře.
- sts107aibmuloc
- Aktivní nováček
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Obrovská gratulace!!! právě jsem došel dom a koukám ona se ta ruka přibližuje, to sem si ani nestihl vyzout boty

STS-107, Columbia
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Šlo to krásně hladce. Petit si z toho ještě dělal srandu: "Looks like this sim went really well," Pettit joked. "We're ready to turn it around and do it for real." (Vypadá to, že při téhle simulaci se nám dařilo. Takže jsme teď připraveni se do toho pustit v reálu.
)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Podle aktuálních informací by mělo k připojení s ISS dojít mezi 22:30 a 23:00 SELČ.
Klobouk dolů před Dragonem - bavili jsme se o tom na Skypu - On pracoval přesně tak, jak chtěli, poslouchal je na slovo. řekli mu zastav - zastavil. Navíc si dokázal poradit se ztrátou jednoho systému LIDAR, který zajišťuje laserové zaměřování, sám si dokázal poradit s falešným odrazem z modulu Kibó, který jej mátl. Klobouk dolů.
Klobouk dolů před Dragonem - bavili jsme se o tom na Skypu - On pracoval přesně tak, jak chtěli, poslouchal je na slovo. řekli mu zastav - zastavil. Navíc si dokázal poradit se ztrátou jednoho systému LIDAR, který zajišťuje laserové zaměřování, sám si dokázal poradit s falešným odrazem z modulu Kibó, který jej mátl. Klobouk dolů.
Video ze zachycení Dragona u ISS.
Robotická paže již přiblížila Dragona k modulu Harmony. Samotné spojení má přijít až mezi 22:30 a 23:00 SELČ. Loď je už ale zarovnaná s dokovacím kruhem.
Dragon ještě změnil orientaci svých solárních panelů, tak, aby korespondovaly s ISS.
Dragon ještě změnil orientaci svých solárních panelů, tak, aby korespondovaly s ISS.
Odvolávám co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil!
Nedostatek informací způsobil, že jsem se zmýlil v úsudku - k dokování nemělo dojít až kolem jedenácté večer, ale už dřív. Onen termín (který jsem považoval za připojení) byl termínem dokončení celého manévru. K vlastnímu spojení došlo v 18:02 SELČ, kdy stanice přelétala nad Severní Amerikou.
Ke spojení lodi a modulu Harmony posloužily západky a 16 šroubů. Nyní se začnou připravovat systémy na vstup posádky - k tomu by mělo dojít v sobotu.
Ještě jednou se omlouvám za desinformaci.
Nedostatek informací způsobil, že jsem se zmýlil v úsudku - k dokování nemělo dojít až kolem jedenácté večer, ale už dřív. Onen termín (který jsem považoval za připojení) byl termínem dokončení celého manévru. K vlastnímu spojení došlo v 18:02 SELČ, kdy stanice přelétala nad Severní Amerikou.
Ke spojení lodi a modulu Harmony posloužily západky a 16 šroubů. Nyní se začnou připravovat systémy na vstup posádky - k tomu by mělo dojít v sobotu.
Ještě jednou se omlouvám za desinformaci.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Omluvit se musím i já, ten časový údaj při skypové konferenci poprvé vyšel ode mě a neuvědomil jsem si, že před ním je napsáno, že tento čas je odhadován pro ukončení celého manévru. Nicméně že to bude takový fofr, to jsem si nemyslel...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong