Dragon C2
Re: Dragon C2
Tohle je moje poslední zpráva před startem. Napíšu sem až po startu.
VŠECHNO STÁLE FUNGUJE JAK MÁ!!!
MINUTA DO STARTU
VŠECHNO STÁLE FUNGUJE JAK MÁ!!!
MINUTA DO STARTU
V okamžiku, kdy mělo dojít ke startu přišla chyba. Zatím je k dispozici velmi málo informací vypadá to na závadu na letovém počítači.
Dragon C2 - abort
Pojďme si zhodnotit k čemu došlo.
Vše běželo jak mělo, odpočítávání, tlakování bylo úspěšné a motory se tři sekundy před startem na chvíli zažehly. Ve chvíli, kdy se měla raketa odlepit od země ale zhasly. Raketa je tak stále na rampě.
Příčina selhání není jasná, spekuluje se o závadě na letovém počítači, který mel za úkol převzít řízení rakety za letu. Sháníme další informace. Jakmile se dostaneme k novinkám, přidáme je sem.
Vše běželo jak mělo, odpočítávání, tlakování bylo úspěšné a motory se tři sekundy před startem na chvíli zažehly. Ve chvíli, kdy se měla raketa odlepit od země ale zhasly. Raketa je tak stále na rampě.
Příčina selhání není jasná, spekuluje se o závadě na letovém počítači, který mel za úkol převzít řízení rakety za letu. Sháníme další informace. Jakmile se dostaneme k novinkám, přidáme je sem.
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
11:01 Zpět k raketě se přiklápí věž startovací rampy. Z komunikace letových kontrolorů jsme slyšeli, že počítače přerušily start kvůli příliš vysokému tlaku ve spalovací komoře motoru č. 5 prvního stupně rakety.
Smůla?
Smůla?
-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Někdo zase zapomněl hadr na špatnym místě? 

No i tak to byla zajímavá podívaná. Neúspěšný start jsem taky ještě nikdy neviděl. No snad se jim to podaří co nejdříve opravit a poletí v co nejbližším termínu.
Co mě trošku překvapilo bylo to, že na NASA TV byl ten přímý přenos o 2 minuty dříve, než na samotných stránkách SpaceX.
Co mě trošku překvapilo bylo to, že na NASA TV byl ten přímý přenos o 2 minuty dříve, než na samotných stránkách SpaceX.

- sts107aibmuloc
- Aktivní nováček
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mě dostalo
Počkáme no 

Naposledy upravil(a) sts107aibmuloc dne 19.5.2012 11:17, celkem upraveno 1 x.
STS-107, Columbia
Jo, taky jsem četl o tom, že v pátém motoru vzrostl tlak. Asi na tom něco bude.
Jinak další termín startu by měl být 22.5. v 9:44:34 SELČ. Což je úplně super termín, protože spousta lidí bude v té době ve škole, potažmo práci.
Jinak další termín startu by měl být 22.5. v 9:44:34 SELČ. Což je úplně super termín, protože spousta lidí bude v té době ve škole, potažmo práci.

- sts107aibmuloc
- Aktivní nováček
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
- Greene
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Je to blbý,no. Něco podobného se stalo u STS-135,ale Atlantis aspoň letěl...
"Když jsem v kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. Lidé, chraňme a rozmnožujme tuto krásu, ale neničme ji!"Jurij Gagarin