Vtípky a srandičky z kosmonautiky
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Re: Vtípky a srandičky z kosmonautiky
Já rozumím tomuto způsobu myšlení (koneckonců i já mám na jednom triku MiG-21 MF, což byla bez debat mašina na zabíjení, stejně jako ta H-bomba, a technicky mě prostě i přes svůj účel fascinuje). Ale tohle triko bych si na sebe veřejně asi nevzal.
Ovšem proti gustu...
Ovšem proti gustu...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Já tuhle provokaci chválím. Docela mě překvapuje malá schopnost diskutujících podívat se na určitou věc z více úhlů pohledu. Obzvláště, když právě na tomto webu je (měl by být) takový způsob myšlení frekventovanější než je běžné. A argumenty pro obhajobu netřeba opakovat. Byly uvedené velice výstižně. A vzít si ho na sebe? Na to bych asi neměl "koule" 

- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
Nesmyslný strach z čeho? Z jádra? Z jaderné energetiky? To bych bral, nic proti dělání si standy z tohoto typu strachu.VitezslavSkorpik píše:Jaderná bomba v roce 1945 zachránila miliony životů jak na straně Japonska tak USA. V některých případech se jedná o nejhumánnější řešení dané situace. Toto tričko má poukázat na nesmyslný strach ...
Na triku je ale jasný slogan : "Podporujem jadrovů vojnu". Jaderná válka v období studené války ale i dnes by znamenala celkem jednoznačně konec naší civilizace, neboť sousloví jaderná válka neznamená ojedinělé použití jednotek atomových bomb nízké síly v roce 1945, ale hromadné vzájemné ničení mnoha desítek-stovek cílů v globálním měřítku v poměrně rychlém sledu.
To už si můžete dát na triko nápis třeba "Podporuji mezinárodní terorismus", nebo "Podporuji SARS a AIDS"
Nevím, opravdu tomuto "humoru" nerozumím. Sorry.

Btw, vystudoval jsem konstrukci letadel a letectví a kosmonautika je mým koníčkem zhruba 30 let - létajíci stroje všeho druhu mám velmi rád. Nikdy by mě ale nepřipadlo vtipné adorovat letadla jako vražedné zbraně, i když velmi mnoho z nich právě tento účel má.
Naposledy upravil(a) Pospíšil dne 15.6.2016 20:01, celkem upraveno 1 x.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 788
- Kontaktovat uživatele:
Tak už to nechme plavat. Měli jste asi zůstat u toho, co si většina z nás pomyslela, tedy, že ti co si toto oblékají jsou prostě úplně jiní, než my všichni dohromady, ale to se nedá nic dělat. My to nerozumíme a možná to odsuzujem, ale asi bych tu tuto debatu nevířil, byť jsem chtěl původně naspat, co vy. Končíme s tím, chápu, že někdo má dost zvrácený styl humoru, kterému my nerozumíme. Tečka.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
+1
Řekl bych, že se obě strany vzájemně nepochopily a každá další argumentace by to ještě zhoršila.
Omlouvám se, že jsem tomu svou troškou pomohl.
Řekl bych, že se obě strany vzájemně nepochopily a každá další argumentace by to ještě zhoršila.
Omlouvám se, že jsem tomu svou troškou pomohl.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Ta jemná nuance je v rozdílu mezi slogany podporují jaderné zbraně a podporují jadernou válku
S prvním se ztotožním s druhým nemohu souhlasit
Plně souhlasím s Mirkem i když chápu že myšleno bylo to prvé, chce to lépe zvažovat skutečný význam slov (ejhle k čemu jsou dobré humanitní vědy)
Ad VitezslavSkorpik: u člověka Vaší inteligence mě zaráží jedna věc, tak jako matematika má jasně dané symboly s jasně danými významy, stejně je nastavený i jazyk, nemůžete myslet jeden význam a psát jiný, odlišný
jestliže jaderné zbraně zachránily miliony životů, tak je to především jejich nepoužitím (to že dvě malé bomby ukončily druhou světovou válku v Pacifiku neřeším, to nebyla jaderná válka), ano, patrně by vyřešily všechny lidské problémy, všichni víme jak, jenže to není černý humor, to je vrchol cynismu
jsou věci, o kterých by se podle mého názoru žertovat nemělo a tou hlavní, je holokaust jakéhokoli typu, a jaderná válka by jím byla
že může člověk co holokaust přežil si z něj tropit legraci, samozřejmě ano, ale pochopte, on může právě proto, že jej zažil, od kohokoli jiného je to pokrytectví hraničící s pohrdáním, a od pohrdání je jen krůček k zesměšňování a popírání, a to nemá ve slušné společnosti podle mého názoru místo, prostě jsou věci, o kterých mohou žertovat jenom zúčastnění
Ad Mag a Vai777: já si myslím opak, jakákoli diskuse nad rozdílnými názory je smysluplná, jelikož nutí obě strany k zamyšlení, a zde je třeba všem vyseknout poklonu že přes kontroverznost tématu a diametrálně odlišné názory je celá diskuse slušná, takže všem bez rozdílu klobouk dolů (a Dugimu poklona za to, jak užasnou úroveň fóra drží)
S prvním se ztotožním s druhým nemohu souhlasit
Plně souhlasím s Mirkem i když chápu že myšleno bylo to prvé, chce to lépe zvažovat skutečný význam slov (ejhle k čemu jsou dobré humanitní vědy)
Ad VitezslavSkorpik: u člověka Vaší inteligence mě zaráží jedna věc, tak jako matematika má jasně dané symboly s jasně danými významy, stejně je nastavený i jazyk, nemůžete myslet jeden význam a psát jiný, odlišný
jestliže jaderné zbraně zachránily miliony životů, tak je to především jejich nepoužitím (to že dvě malé bomby ukončily druhou světovou válku v Pacifiku neřeším, to nebyla jaderná válka), ano, patrně by vyřešily všechny lidské problémy, všichni víme jak, jenže to není černý humor, to je vrchol cynismu
jsou věci, o kterých by se podle mého názoru žertovat nemělo a tou hlavní, je holokaust jakéhokoli typu, a jaderná válka by jím byla
že může člověk co holokaust přežil si z něj tropit legraci, samozřejmě ano, ale pochopte, on může právě proto, že jej zažil, od kohokoli jiného je to pokrytectví hraničící s pohrdáním, a od pohrdání je jen krůček k zesměšňování a popírání, a to nemá ve slušné společnosti podle mého názoru místo, prostě jsou věci, o kterých mohou žertovat jenom zúčastnění
Ad Mag a Vai777: já si myslím opak, jakákoli diskuse nad rozdílnými názory je smysluplná, jelikož nutí obě strany k zamyšlení, a zde je třeba všem vyseknout poklonu že přes kontroverznost tématu a diametrálně odlišné názory je celá diskuse slušná, takže všem bez rozdílu klobouk dolů (a Dugimu poklona za to, jak užasnou úroveň fóra drží)
Ah, já až teď pochopil, že je tím myšlena podpora jaderných zbraní. To je názor, s kterým bych 100% souhlasil, ale který, podle mně, nelze žádným způsobem odvodit z toho, co je na tom tričku.
"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 159
Myslím, že bych tuto nesmyslnou diskuzi ukončil třemi body.
1. To, že se vám něco nelíbí je zcela v pořádku. Nerozporuji, že to tričko šokuje a provokuje, to je ostatně jeho cíl. Současně nerozporuji ani to, že se jedná o specifický kontext naší skupiny, který ne všichni musí pochopit. Potud v pořádku. Ovšem ani mně se všechny vtipy nelíbí. Rozdíl je, že nemám potřebu na to upozorňovat, prostě mlčím a ignoruji je.
2.
Hirošima a Tokyo po bombarodování v roce 1945, poznejte co je co, bez hledání na Googlu. Pokud to dokážete, máte moje uznání.
3. Politicky korektní vtip, který snad (!) nikoho neurazí. Ačkoli počkat, jsou tam diskriminované všechny barvy s výjimkou černé a bílé...

1. To, že se vám něco nelíbí je zcela v pořádku. Nerozporuji, že to tričko šokuje a provokuje, to je ostatně jeho cíl. Současně nerozporuji ani to, že se jedná o specifický kontext naší skupiny, který ne všichni musí pochopit. Potud v pořádku. Ovšem ani mně se všechny vtipy nelíbí. Rozdíl je, že nemám potřebu na to upozorňovat, prostě mlčím a ignoruji je.
2.

Hirošima a Tokyo po bombarodování v roce 1945, poznejte co je co, bez hledání na Googlu. Pokud to dokážete, máte moje uznání.

3. Politicky korektní vtip, který snad (!) nikoho neurazí. Ačkoli počkat, jsou tam diskriminované všechny barvy s výjimkou černé a bílé...

Naposledy upravil(a) VitezslavSkorpik dne 16.6.2016 2:03, celkem upraveno 1 x.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
Pokud jde o grafickou stránku věci, chápu tvůj argument, ani mně nepříjde úplně super graficky. Kdyby to bylo na mne vypadalo by trochu jinak, ale bohužel ho vyráběl kamarád grafik podle staré předlohy. Měla by být brzy nová verze, která v noci bude svítit. Ale až tak za dva měsíce.Samo píše:Ja ani nie som teoretický fyzik ale tento typ zmýšľania uznávamMne to tričko príde rovnako humorné ako predchádzajúce dve a osobne by som si ho objednal no len trošku by som si ho graficky vedel predstaviť inak
ale to je len detail.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
Myslíte od vašeho smyslu pro humor. Zapomínáte na zájmena.marian007 píše:Ako si som nepochopil, o aky tip zmýšlania sa jedná, ale od zmyslu pre humor to má daleko