Vystoupení v médiích
Re: Vystoupení v médiích
ospravedňujem sa za drobný "osobný útok"
ale fakt si nemôžem pomôcť..

podľa mňa, je to stále rovnako vzdialené "asi tak dvadsať rokov" (aj v roku 1980 to bolo asi tak dvadsať rokov), lebo odmietame robiť už dnes, to čo je dosiahnuteľné už dnes
ale fakt si nemôžem pomôcť..

nechme to na "Yindy"?Dugi píše:Uvidíme, zatím je to všechno hodně daleko.

podľa mňa, je to stále rovnako vzdialené "asi tak dvadsať rokov" (aj v roku 1980 to bolo asi tak dvadsať rokov), lebo odmietame robiť už dnes, to čo je dosiahnuteľné už dnes
+++aj peklo sa dá hacknúť+++
O té databázi nebezpečných látek mluvil nějaký armádní expert přede mnou, asi jim to tam zůstalo 
Jo, myslím, že tahle bohyně už o Marsu slyšela mnohokrát

Jo, myslím, že tahle bohyně už o Marsu slyšela mnohokrát

- tonda
- Vesmírný badatel
- Reputace: 245
Ahoj Dugi.Zkouknul jsem to Tvoje vystoupení v TV a bylo to navýsost profesionální,musím jen gratulovat!Jestli jsi měl pro někoho nevhodnou kravatu,to není vůbec podstatné,hlavní je,že jsi mluvil k věci,odborně a hlavně to bylo zajímavý i pro ty,co vlastně toto téma vůbec nasledují.A s rozloučením se netrap,oni už v ČT počítají s dalšími rozhovory,takže je to jen malé přerušení!Takže děkuji a blahopřeji!

Díky moc 

alamo píše: jediná nevyhnutnosť je "plaviť sa" k marsu
..chodiť po ňom nemusím
aj ten kto chce po marse chodiť, najprv k nemu musí priletieť
Samozrejme že nerozporujem že sa k Marsu musí najprv priletieť.
Ale okrem praktických dôvodov prečo by bolo vhodné na Marse pristáť nám samotná história ukazuje že sa tak skôr či neskôr stane(teda ak pominieme možnosť že sa ľudstvo skôr nevyhubí).

@ ptpc
to záleží aj od Dugiho..
či "využije príležitosť", a keď už teda sa dostal do toho "mainstreamu", nebude tam hovoriť iba o veciach "asi tak o dvadsať rokov", ale povie aj niečo "šokujúce"
-ale napríklad "toto", by sa dalo zrealizovať už dnes-
ale musím pripustiť.. bude riskovať, že ho veľmi rýchlo pozývať do telky prestanú.. a napríklad spomenú si na Tomáša Přibyla..
mám podozrenie že dnešné "kultúrne elity", si síce radi vypčujú, že "asi tak o dvadsať rokov", ale "už dnes", by ich nenadchlo ani za mak
"lebo peniaze"
"dnešné peniaze" (aj keby to malo byť platené s čisto súkromných zdrojov), "my potrebujeme" na "dnešné" problémy (boj s GW.. utečeneckú krízu.. atď)
to záleží aj od Dugiho..
či "využije príležitosť", a keď už teda sa dostal do toho "mainstreamu", nebude tam hovoriť iba o veciach "asi tak o dvadsať rokov", ale povie aj niečo "šokujúce"
-ale napríklad "toto", by sa dalo zrealizovať už dnes-
ale musím pripustiť.. bude riskovať, že ho veľmi rýchlo pozývať do telky prestanú.. a napríklad spomenú si na Tomáša Přibyla..
mám podozrenie že dnešné "kultúrne elity", si síce radi vypčujú, že "asi tak o dvadsať rokov", ale "už dnes", by ich nenadchlo ani za mak
"lebo peniaze"
"dnešné peniaze" (aj keby to malo byť platené s čisto súkromných zdrojov), "my potrebujeme" na "dnešné" problémy (boj s GW.. utečeneckú krízu.. atď)
No, já bych tuhle debatu, která zaběhla dál než je tématický rozsah tohoto vlákna, asi zakončil tím, že obecně se velmi nerad pouštím do spekulací, co by šlo kdy realizovat. 

Dugi
mám otázku týkajúcu sa "médií"
prečo si vlastne, založil toto diskusné fórum?
(aj diskusné fórum je "komunikačné médium")
veď už x rokov, funguje kosmo.cz
vadilo ti na kosmo.cz dačo, alebo bolo nedostatočné v niečom?
mám otázku týkajúcu sa "médií"
prečo si vlastne, založil toto diskusné fórum?
(aj diskusné fórum je "komunikačné médium")
veď už x rokov, funguje kosmo.cz
vadilo ti na kosmo.cz dačo, alebo bolo nedostatočné v niečom?
To je jednoduché. V době, kdy jsem tohle fórum zakládal, jsem o kosmo.cz nevěděl. Dozvěděl jsem se o něm cca. necelý měsíc po založení tohohle fóra.
Takže na kosmo.cz mi nevadilo nic.
je ale pravda, že postupem času jsem začal kosmo.cz sledovat a zajímavé informace z něj předával i na naše fórum. Pokud bych měl obě fóra srovnat, tak bych řekl, že na kosmo.cz byla oproti nám vždy větší koncentrace odborníků - ať už to byl pan Vítek, nebo Mirek Pospíšil. To už se ale postupně začíná měnit, protože Mirek přispívá i k nám, navíc tu máme Michala Václavíka a další uživatele, kteří jsou zárukou spolehlivých odpovědí, nechci nikoho vynechat. Naopak jako nevýhodu kosmo.cz bych viděl, že je na něm poměrně velké množství příspěvků, které jsou OT a zbytečně „plevelí diskusi“ různými zbytečnostmi, které nesouvisí s tématem. Čtenář se v tom pak hůř orientuje.
Nicméně rád zopakuju to, co jsem říkal vždycky - já neberu kosmo.cz ani žádný jiný portál popularizující kosmonautiku jako konkurenci. Jsme kolegové, kteří mají zájem o stejný obor a bylo by podle mého názoru hloupé dělat nějaké zákopové války, jen kvůli tomu, že používáme jiný portál.
Takže na kosmo.cz mi nevadilo nic.

Nicméně rád zopakuju to, co jsem říkal vždycky - já neberu kosmo.cz ani žádný jiný portál popularizující kosmonautiku jako konkurenci. Jsme kolegové, kteří mají zájem o stejný obor a bylo by podle mého názoru hloupé dělat nějaké zákopové války, jen kvůli tomu, že používáme jiný portál.

hmm..
a bavili ste sa už o tom, že by sa mohli obe fóra, zlúčiť do jedného?
a bavili ste sa už o tom, že by sa mohli obe fóra, zlúčiť do jedného?