Vtípky a srandičky z kosmonautiky
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
Re: Vtípky a srandičky z kosmonautiky
Přesně tak. Proto jsem po chvíli k původnímu příspěvku doplnil toto:Dugi píše:Tímhle se jen potvrdilo to, co jsem tak nějak tušil už dávno - v médiích se strašně snadno smíchají informace z různých témat - tady třeba americké raketoplány, přistávání SpaceX na plošinu atd. My se o kosmonautiku zajímáme a tak víme, kde jsou chyby, ale děsím se toho, co si třeba čteme o jiných tématech, kterým nerozumíme - zda jsou v nich podobné boty.
.. náš nejvyšší ústavní činitel by to asi vyhodnotil jako novinářský póvl a žumpu ...

A nedá se s tím (minimálně v tomto případě) nic jiného, než souhlasit...
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 159
Co se týče fyziky, tak tě musím zklamat, jsou tam úplně stejné boty. Teď mne nenapadá nic konkrétního, co by bylo zcela očividné i pro nefyziky, ale případně to sem dám, bude-li to zjevné. Smutné je, že se to objevuje i na poměrně seriózních serverech od kterých bych to nečekal.Dugi píše:Tímhle se jen potvrdilo to, co jsem tak nějak tušil už dávno - v médiích se strašně snadno smíchají informace z různých témat - tady třeba americké raketoplány, přistávání SpaceX na plošinu atd. My se o kosmonautiku zajímáme a tak víme, kde jsou chyby, ale děsím se toho, co si třeba čteme o jiných tématech, kterým nerozumíme - zda jsou v nich podobné boty.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
Přijde mi zvláštní, že si Indie nechala líbit když jim úřad jiné země zrušil kosmický program. Ale to jak takhle nadrzo, navzdory zákazu od NASA, vypustili první raketoplán a vstoupili do kosmického věku, to jim fandim. Už když poslali sondu k Marsu tak jsem si myslel, že maj na to aby vypustili náklad na sondážní raketě do šedesáti kilometrů nad zemí - obrovský úspěch! A k tomu to nečekané přistání na plošině, o které nikdo nevěděl, že tam je? no prostě pecka!
"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
Zeptal jsem se tedy kamaráda a situace se má tak, že design předělal a sehnal potenciálního výrobce, snad to tedy klapne.Edemski píše:Pecka!VitezslavSkorpik píše: Každopádně, pokud chce někdo provokovat, jeden známý grafik nechal vyrobit tohle tričko: http://www.t-shock.eu/cs/shop/RawenV angličtine to nemá?
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
Ilustrační foto, článek o raketoplánu, na fotce raketoplán. vše ok 

"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
Někdo se tady ptal zda média informují o jiných oborech dobře. Slíbil jsem důkaz, že u fyziky tomu tak není, tady je a navíc i souvisí s vesmírem. Nadpis je kandidát na desinterpretaci roku. O chybách v samotném článku se už radši nezmiňuji.

Naposledy upravil(a) VitezslavSkorpik dne 27.5.2016 14:32, celkem upraveno 1 x.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Voyager je kriticky poškozen. Narazil do okraje vesmíru.
http://www.theonion.com/article/voyager ... -uni-52996

http://www.theonion.com/article/voyager ... -uni-52996

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield