Termíny startů

Sem můžete přidávat svoje tipy na vylepšení našeho fóra
Odpovědět
Mattonius
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 149
Re: Termíny startů

Příspěvek od Mattonius »

Dobrý den, jakožto dlouholetý fanda vašeho portálu a student informatiky mě napadl drobný nápad, který bych, teoreticky ve svém volném čase, měl být schopen sám realizovat, popřípadě v dalším roce využít jako podklad pro školní projekt.
Napadlo mě udělat mobilní aplikaci na hlídání startů raket, jejich výsledků + případně další možnosti jako popis raket apod.
Jediné o čem bych uvažoval je OS Android.
Aby něco takového šlo dobře realizovat, bylo by zřejmě potřeba spolupráce obou stran a možná i programátorské úpravy zde na webu (např. export startů do csv souboru).
Zkušenosti s vývojem mobilních aplikací zatím nemám žádné, s programováním v Javě/C to je trochu lepší.

Tento post berte prosím jen jako rozpoutání diskuse, zda by o to byl zájem, abych o tom mohl začít uvažovat.
Rovnou říkám, že kdyby o to byl zájem tak bych to dříve jak za půl roku neudělal (mám před sebou bakalářské státnice a psaní bakalářské práce).

Ať to lítá,
Matouš
"If something's important enough, you should try. Even if - the probable outcome is failure." Elon Musk
"If at first you don't succeed, try two more times so that your failure is statistically significant." Unknown hero
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2798

Příspěvek od Dugi »

Ahoj, nápad se mi moc líbí, ale velké slovo bude mít v téhle věci Agamemnon jakožto správce systému startů.

Každopádně moc děkuju za nabídku a pokud by něco takového klaplo, bylo by to super.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 23

Příspěvek od Agamemnon »

- vygenerovať .csv je najmenej... nejakých 10 min kódovania...
- čo úplne nechápem je... čo vlastne to má robiť :) ako sa to bude líšiť od webu, resp. od .ics... plus odkiaľ zvyšné dáta?
Per aspera ad astra [42]
Mattonius
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mattonius »

Agamemnon píše:- ...
To je to co by jsme tu mohli vyřešit :) Nevím odkud data berete vy, jak to s nimi funguje (předpokládám že je vkládáte ručně?). Primárně mě šlo přenést pouze termíny startů do mobilu, vidím jak se v poslední době hodně mění. Dalo by se to využít i jako notifikace před plánovaným startem, youtube přenosem.
Jako další informace mě napadlo například udělat seznam používaných raket a lodí s drobným popisem.
"If something's important enough, you should try. Even if - the probable outcome is failure." Elon Musk
"If at first you don't succeed, try two more times so that your failure is statistically significant." Unknown hero
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Agamemnon »

ručne... tým, že to robím priebežne, tak to nie je až tak veľa roboty + aplikácia to zjednodušuje...
inak... notifikácie pred štartom robia kalendáre v mobiloch/tabletoch/desktopoch :) a dokonca aj na iných OS ako je android (keďže ide o rozšírený štandard) - na str. #4 je to .ical súbor, ten sa loadne do mail/kalendár aplikácie...

dáta o nosičoch, lodiach, satelitoch :) ouuukej :) to som zvedavý celkom :)

ako:
ja nie som proti tomu... špeciálne ak ide o projekt do školy... kľudne pridám do svojej aplikácie, aby pri každom pregenerovaní zoznamu vygenerovala aj .csv - ako som napísal - bude mi to trvať nejakých 10 min kódovania... len si ujasňujem čo vlastne s tým potom :)
Per aspera ad astra [42]
Mattonius
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mattonius »

Dobrá, necháme to otevřené, určitě se znovu ozvu pokud do toho půjdu :-)
Mohlo by to dopadnout zajímavě a rozhodně se o všem pobavíme co a jak půjde
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Agamemnon »

od zajtra som odcestovaný, takže zoznam bude 2 týždne bez updateov
Per aspera ad astra [42]
PaST
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 3

Příspěvek od PaST »

Zdravím, bylo by možné přidat ke každému startu vlajku, případně jméno země která start zajišťuje? Vím, že bude skoro všude USA a Rusko, ale sem tam se přidá i někdo jiný (a neobvyklý) a pokud vidím jen název kosmodromu, který neznám (např. Semnan), musím dohledávat která země za tím vlastně stojí.. :)
Díky
Pavel
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Agamemnon »

mozem pridat, ak dugi suhlasi... najskor ale az ked sa vratim z business tripu
Per aspera ad astra [42]
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2798

Příspěvek od Dugi »

Já s tím nemám problém.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Připomínky a návrhy“