New Shepard
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: New Shepard
Včera jsem na rádiu BBC slyšel zprávu o úspěsném druhém letu New Shepard. Nechyběly ani detaily o dosažené výšce, přistání kabiny na padácích atd. "Pěkná zpráva," říkal jsem si. A nakonec to paní hlasatelka pohřbila tím, že řekla: "O návrat rakety zpět na zemi se pokouší také firma SpaceX. Její poslední mise však skončila neúspěchem." No co k tomu dodat 

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
To zamrzí. Pořád si říkám, kde končí chyby z neinformovanosti, a kde začíná záměrné kroucení výroků za účelem senzace. 

Neviem prečo všetky mádia tak nafukujú BO, New Shepard počítam že za ten čas musel byť aj dvakrát rozobraný a zmontovaný osobne by som sa viac radoval ak by som z tých médii počul niečo o statickom žážehu Falconu ktorý prešiel len vizuálnou kontrolou 

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
Shepard nebyl moc rozebraný, ani neodmontovávali motor, jen ho zběžně prohlédli, nic důkladného. Tedy alespoň se to tvrdí zde - http://spacenews.com/blue-origin-to-ram ... ard-tests/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"I reject your reality and substitute my"
"I reject your reality and substitute my"
Asi som to zle napísal nehovorím že New Shepard bol rozobraný len sa tým snažím naznačiť že to šlo aj rýchlejšie a myslím že ak by Falcon 9 z 22.12.2015 nebol učený ako múzejný kúsok už by ho Musk odpálil
(Nechcem tu ťahať Falcon 9 viem sú tu na to iné vlákna )

(Nechcem tu ťahať Falcon 9 viem sú tu na to iné vlákna )
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
samo: je otázka, jestli by to šlo rychleji - oni podle všeho upravovali programové vybavení nebo alespoň nastavení. Rozdíl v "kvalitě" přistávacího manévru mezi prvním a druhým startem byl znatelný na první pohled...
V této souvislosti mě vždy napadne, kolik zpráv z médií z jiných oborů (botanika, lékařství, military atd....) je také zkreslených a znalci dotyčného oboru zuří, zatímco my uznale mručíme, jak je to zajímavéWopat píše:Včera jsem na rádiu BBC slyšel zprávu o úspěsném druhém letu New Shepard. Nechyběly ani detaily o dosažené výšce, přistání kabiny na padácích atd. "Pěkná zpráva," říkal jsem si. A nakonec to paní hlasatelka pohřbila tím, že řekla: "O návrat rakety zpět na zemi se pokouší také firma SpaceX. Její poslední mise však skončila neúspěchem." No co k tomu dodat

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3144
Mnoho 

- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Lynx: pokud můžu mluvit za "zbraně a military", tak takřka všechny...
A to se za znalce můžu pokládat jen s velkou kupou optimizmu
A to se za znalce můžu pokládat jen s velkou kupou optimizmu

- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
jo, to je normalni. Software, mobily, letectvi - ten samej problem a specialne "drony" ted jsou vsude a vsude blbe. Akorat ze tam uz to neni jen o tom ze napisou kravinu ale treba o tom ze doporucuji poruseni zakona nebo behem psani clanku zakon sami porusuji.
Kolem vanoc jsem zaregistroval presne jeden clanek ktery upozornoval lidi kteri dostali pod stromecek asi tak bilion cinskych hrackodronu ze maji dodrzovat nejaka pravidla.
Kolem vanoc jsem zaregistroval presne jeden clanek ktery upozornoval lidi kteri dostali pod stromecek asi tak bilion cinskych hrackodronu ze maji dodrzovat nejaka pravidla.