Station Spacewalk Game
Station Spacewalk Game
Chcete si vyzkoušet jaké to je provádět na ISS výstupy do volného kosmu (EVA)? Chcete si zjistit jaké to je opustit přechodový modul Quest? Víte jak konkrétně se připojují bloky solárních panelů, jak se rozvinují a případně opravují ? Chcete zažít pocit být připoután ke staničnímu manipulátoru Canadarm2?
Pokud vás tyt otázky zaujaly pak určitě nepohrdnete počítačovou hrou Station Spacewalk Game. Je vytvořena odborníky z NASA, takže všechno vypadá jako ve skutečnosti. Je tu ale jeden rozdíl. A to je čas. Zatímco výstupy běžně trvají okolo 6 a půl hodiny, tak pro potřeby hráčů bylo potřeba hru zkrátit. Jedna mise vám proto zabere jen asi 5 minut. Ano, bylo to na úkor reálnosti, ale o to je hra zábavnější a napínavější. Zrychlení s sebou přineslo i změnu pohybu. Zatímco v reálu se astronauti po stanici pohybují pomocí madel, vy si to ve hře budete svištět hezky s tryskovým baťůžkem na zádech. Někomu možná bude dělat ovládání pohybu ve třech rozměrech problémy, ale zjistil jsem, že stačí používat jen šipku dopředu (w) a směr regulovat s pomocí myši.
Abych to shrnul: Station Spacewalk Game není naprosto dokonale přesnou simulací EVA, ale velké plus jí patří za nápad, originalitu i provedení. Navíc když se pohybujete kolem modulů stanice tak si je mnohem lépe zapamatujete.

A to nejlepší na konec. Hra Station Spacewalk Game je k dispozici úplně zdarma! 71 MB velký instalační soubor si můžete stáhnout zde.
P.S. až si hru vyzkoušíte, podělte se s ostatními o nabyté dojmy.
Pokud vás tyt otázky zaujaly pak určitě nepohrdnete počítačovou hrou Station Spacewalk Game. Je vytvořena odborníky z NASA, takže všechno vypadá jako ve skutečnosti. Je tu ale jeden rozdíl. A to je čas. Zatímco výstupy běžně trvají okolo 6 a půl hodiny, tak pro potřeby hráčů bylo potřeba hru zkrátit. Jedna mise vám proto zabere jen asi 5 minut. Ano, bylo to na úkor reálnosti, ale o to je hra zábavnější a napínavější. Zrychlení s sebou přineslo i změnu pohybu. Zatímco v reálu se astronauti po stanici pohybují pomocí madel, vy si to ve hře budete svištět hezky s tryskovým baťůžkem na zádech. Někomu možná bude dělat ovládání pohybu ve třech rozměrech problémy, ale zjistil jsem, že stačí používat jen šipku dopředu (w) a směr regulovat s pomocí myši.
Abych to shrnul: Station Spacewalk Game není naprosto dokonale přesnou simulací EVA, ale velké plus jí patří za nápad, originalitu i provedení. Navíc když se pohybujete kolem modulů stanice tak si je mnohem lépe zapamatujete.

A to nejlepší na konec. Hra Station Spacewalk Game je k dispozici úplně zdarma! 71 MB velký instalační soubor si můžete stáhnout zde.
P.S. až si hru vyzkoušíte, podělte se s ostatními o nabyté dojmy.
Re: Station Spacewalk Game
Tak jsem jí vyzkoušel, a vypadá fakt dobře!Dugi píše:P.S. až si hru vyzkoušíte, podělte se s ostatními o nabyté dojmy.

- digiart
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
A nemůže to být grafikou?Jakou máš grafickou kartu?
Nejenže je vesmír podivnější než si myslíme, je dokonce podivnější, než si dokážeme představit.
"JOHN BURDON SANDERSON HALDANE"
Tou to klidně být může, ono od notebookový sdílený grafky Radeon xpress 200M se toho ani moc čekat nedá 

- digiart
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Á tak to je jasný
, taky mám notebook Acer a moc si na něm nezahraji.

Nejenže je vesmír podivnější než si myslíme, je dokonce podivnější, než si dokážeme představit.
Tato hra je super, zatím teda pouze létám a prozkoumávám ISS, člověk si udělá představu jak je ISS vlastně velké a kde se co nachází. 
Dokonce se jedná o docela aktualní verzi ISS ,když tam je i ta pozorovací kopule, kterou tam dávali celkem nedávno.

Dokonce se jedná o docela aktualní verzi ISS ,když tam je i ta pozorovací kopule, kterou tam dávali celkem nedávno.
Tano: Je to model jak má ISS vypadat po svém dokončení. Když se dobře podíváš tak je na ruském segmentu umístěný modul Nauka, který má startovat až na konci roku 2011. 

Takže to je vlastně hra z budoucnosti
digiart: já mám Asus

digiart: já mám Asus

Splnil jste se někdo druhou misi? U druhé vycházky do kosmu kolem ISS je potřeba posbírat volně pohybující se předměty. Vše je ale limitované množstvím vzduchu, který máte sebou. Nejenom, že ho spotřebováváte jak dýcháte, ale tato zásoba je využívána pro pohon vašeho EVA batohu... Sice se trochu vzduchu získá za každý sebraný předmět, ale pořád je spotřeba větší než zisk. Všechny předměty posbírat a vrátit se včas, než dojde vzduch se mi nepodařilo. Když neposbírám všechny předměty, nesplním misi. Nebo jestli se mají posbírat jen některé? Zatím tápu.
Už je to dost dlouho, co jsem tuhle hru hrál, ale pokud se nepletu, tak jsem úkol splnil - posbíral jsem všechny předměty.