Dream Chaser
Re: Dream Chaser
'cabin assembly' prvního orbitálního kusu DC byl dokončen
testovací exemplář by měl začátkem příštího roku být dopraven na Armstrong Flight Research Center aby zahájil druhou část atmosférických letů

a ještě video (opravdu připomíná toho netopýra
)
testovací exemplář by měl začátkem příštího roku být dopraven na Armstrong Flight Research Center aby zahájil druhou část atmosférických letů

a ještě video (opravdu připomíná toho netopýra

"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
Tak to je paráda! NASA vybrala Dream Chaser pro zásobování ISS v rámci programu CRS-2 - spolu s ním budou zásoby na stanici vozit i SpaceX s Dragonem a Orbital s lodí Cygnus. 

- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Jsou ohlasene nejake nove drop testy ? Pokud se nepletu tak je SNC dluzi jeste z predchozich financovani ne ?
- Amper
a ted me napada - bude u CRS-2 reseno pouze nakup mise ? Tj. vyvoj bude muset SNC zaplatit plne ze sveho ?
- TomasPribyl
- VIP uživatel
- Reputace: 16
Pokud jsem dobře pochopil, CRS-2 řeší (přesně, jak píšete) pouze nákup misí.Amper píše:a ted me napada - bude u CRS-2 reseno pouze nakup mise ? Tj. vyvoj bude muset SNC zaplatit plne ze sveho ?
Taky trochu nerozumím tomu, z čeho bude v tomto případě zaplacený vývoj...
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3143
Část vývoje už byla zaplacena v programu pilotovaných lodí
tipnul bych si, že jde o to dotáhnout to do letuschopného stavu i za cenu, že vývoj dokončí ze zisku z dopravy nákladu
DC by mohl být velmi zajímavý pro vesmírnou turistiku (nejmenší zátěž při přistání) (???)
Ještě mě napadá, jak vlastně dopadla jednání o spolupráci s ESA?
tipnul bych si, že jde o to dotáhnout to do letuschopného stavu i za cenu, že vývoj dokončí ze zisku z dopravy nákladu
DC by mohl být velmi zajímavý pro vesmírnou turistiku (nejmenší zátěž při přistání) (???)
Ještě mě napadá, jak vlastně dopadla jednání o spolupráci s ESA?
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Předpokládám, že s ESA to byla spíše zdvořilostní návštěva, protože od té doby jsem o tom nikde nenašel ani zmínku.
E
E
- Amper
Vzhledem k tomu ze Atlas ma narvano tak si nemyslim ze by dostali nejakou skvelou cenu. Takze je otazka kolik jim zustane z penez za mise a hlavne zda budou mit financovani nez dostanou zaplaceno.
Cekam az znova zacnou drop testy ktere dluzi.
Cekam az znova zacnou drop testy ktere dluzi.
Pri najhoršom by mohli kúpiť nejaký štart F9 alebo FH od SpaceX 

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4694
- Kontaktovat uživatele:
ESA dodá aktivní stykovací uzel IBDM.petrsida píše: Ještě mě napadá, jak vlastně dopadla jednání o spolupráci s ESA?