Ostatní zajímavosti

Tady můžete debatovat o tom jak popularizovat kosmonautiku. Můžete hodnotit již existující projekty, nebo sami navrhovat nové.
Odpovědět
Meybe
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 2327
Re: Ostatní zajímavosti

Příspěvek od Meybe »

Požár v Space centru v Alabamě. Hořela část rakety Saturn V předělaná na budovu. Konkrétně S-IVB, oddělovací část třetího stupně. Nikdo prý nebyl zraněn. K požáru došlo v sobotu.

zdroj:http://www.collectspace.com/news/news-1 ... turnv.html
---------------
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
ptpc
Zkušený kosmonaut
Zkušený kosmonaut
Reputace: 1596

Příspěvek od ptpc »

Videá zo štartov za rok 2015(bez štartov z Číny):

Navi
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 56

Příspěvek od Navi »

Na Novinkách právě vyšel článek o návrhu Měsíční základny jakožto nástupce ISS:
http://www.novinky.cz/veda-skoly/391992 ... esici.html

Ale na komentáře se radši ani nedívejte. Přečetl jsem si prvních 6 a je mi hodně, hodně smutno :hlavou proti zdi

.
Lynx
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 205

Příspěvek od Lynx »

Navi píše:Na Novinkách právě vyšel článek o návrhu Měsíční základny jakožto nástupce ISS:

Ale na komentáře se radši ani nedívejte. Přečetl jsem si prvních 6 a je mi hodně, hodně smutno :hlavou proti zdi

.
Komentáře na zpravodajských webech nečtu ze zásady nikdy, ale tady jsem po upozornění, ať to nedělám, to tedy udělal. :) No je to různé, ale s chutí sem vložím příspěvek Milana Krále z Hrádku u Rokycan. Opravdu stojí za to. Sice je to konspirační blábol s ratingem A+++, ale svou úžasnou konkrétností mě opravdu pobavil a zaujal. A mám pocit, že to není ironie, ale pán to myslí vážně. No, aspoň už víme, co bude Nefritový králík 2 za dva roky na té odvrácené straně očuchávat :o

"Proč myslíte, že skončily mise na Měsíc a 40 let je ticho po pěšině?
Poslední mise na Měsíci bylo Apollo 20 a celá mise byla přísně utajena.
Mise Apollo 20 odstartovala 16. 8. 1976. Cílem byla oblast "ISZAK D" jihozápadně od kráteru Delporte na odvrácené straně. Misi tvořila rusko-americká posádka ve složení - kapitán dr. William Ruthledge CDR - bývalý pracovník Bellových Laboratoří, dr. Leona Snyderová CSP - pracovník Bellových laboratoří a Alexej Leonov - sovětský kosmonaut, který se o rok dříve zúčastnil společného projektu "Sojuz-Apollo." Celý projekt vznikl na základě předchozí analýzy fotografií Apolla 15 z r. 1971. A co se na souřadnicích 10°severní šířky a 117,5°východní délky nachází?
Je tam havarovaný mimozemský stroj doutníkového tvaru o rozměrech 70x330 metrů. Jeho stáří je odhadováno na 1,5 miliardy let."
Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 262

Příspěvek od Evžen111 »

Myšlenka to je velmi zajímavá, rozhodně by to stálo za pokus. 3D tiskárny už dnes umí neuvěřitelné věci a věřím, že za několik let to bude ještě dokonalejší a pro takové mise použitelnější. Nyní mám hlavně na mysl velikost požadovaného prvku, či objektu, který budeme potřebovat vytisknout. To by bylo rozhodně smysluplnější, než ISS2.
Ty komentáře jsem tedy po doporučení ze zdravotních a bezpečnostních důvodů vynechal... :palec nahoru:
E
Samo
Reputace: 1386

Příspěvek od Samo »

Navi píše:Na Novinkách právě vyšel článek o návrhu Měsíční základny jakožto nástupce ISS:

.
Mal si pravdu nemal som sa na tie komentáre pozerať teraz sa cítim ako by väčšine z tých ľudí chýbali mozgy smutné kam to spejeme :( :hlavou proti zdi
A k obsahu toho článku strašne sa mi páči že o tom ESA takto uvažuje :palec nahoru:
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
matej
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 154

Příspěvek od matej »

Témou dnešnej prílohy nemenovaného denníka SME sú: KOZMICKÉ KATASTROFY.
Autor je Tomáš Přibyl. :palec nahoru:

Fotka pozostatkov Vladimíra Komarova je pre mňa šokujúca :o :( :ustaraný:

Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
vai777
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Přesně téhle fotce jsem se chtěl v knize i seriálu vyhnout... :|
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Lynx
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 205

Příspěvek od Lynx »

Budiž útěchou, že do země kabina narazila rychlostí asi 150 km/h. To snad nemohl přežít a následující požár už byla jen kremace mrtvoly. A tyto pozůstatky vytahoval z trosek údajně sám Gagarin. Což muselo být naprosto šílené. :(
matej
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 154

Příspěvek od matej »

Rozhodol si sa správne. To už nieje o informovaní.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)

Odpovědět

Zpět na „Popularizace vesmíru“