Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Boby91 »

Zdravím :) Chci se zeptat, existuje nějaké normální konstrukční řešení pro lander, který pojme 3 Kerbíky (1 by i stačil), co dokáže vyletět z povrchu EVE na jeho orbitu ?? A nevypadá jak obložený chleba co má miliardu tun :o
DanHeřt
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 1

Příspěvek od DanHeřt »

Nejmenší lander co jsem viděl je asi v tomhle videu: https://www.youtube.com/watch?v=c-X5dUJs8dU
Akorát tam neni použitá ani kapsle, jenom command seat. Pokud by jsi bral Command module pro 3 kerbaly, byl by lander mnohem mnohem větší.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"I reject your reality and substitute my"
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

To vypadá hrůzostrašně a hlavně nevím jak bych to ve verzi 1.5 dostal z Kerbinu.. :lol: By se rozpadlo v atmosféře.
Zatím pošlu na Eve jen sondu bez posádky, ale přál bych si to do boudocna vyřešit.
kopapaka
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Boby91: vzhledem k tomu, že je tam potřeba 12000m/s Dv, tak to bude vždycky lepeňák... Pár nápadů by se našlo, ale já se teď v kariéře chystám teprve se sondou k Duně, tak to asi bude chvilku trvat, než je vyzkouším...
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Ok, tak snad se podaří :) Mě napadá jen šílenost vybudovat tam nějaký outpost a postavit nějakou šílenost přímo na povrchu Eve pomocí KIS. Jinak na Gilly jen používat RCS :-D Ten sráč má tak malou přitažlivost, že při chůzi udělá Kerbík jeden krok a letí na oběžnou dráhu :lol: :lol:
kopapaka

Příspěvek od kopapaka »

Boby91: Ani ne - o ten lander musí být na Kerbinu SSTO, když se dobře udělá a neodhodíš stupně... Jen by to chtělo odhoditelné(pro start na Eve ) palivové potrubí, aby nedošlo palivo v jednotlivých stupních. Na orbitě doplníš palivo a odletíš k cíli - zas s takovým Dv musíš v klidu doletět(a po přistání znovu)... Ideální by bylo, mít na spodku landeru dokovací porty - tři nebo čtyři, na které bys před vstupem do atmosféry připojil brzdící štít. Ten největší má 3,7 metru a pod to by se musel vlézt lander :)
Samo
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 1386

Příspěvek od Samo »

Jinak na Gilly jen používat RCS :-D Ten sráč má tak malou přitažlivost, že při chůzi udělá Kerbík jeden krok a letí na oběžnou dráhu :lol: :lol:
Boby91 aspoň v tom Gilly nieje sám kde sa dá pristávať pomocou RCS ja s nimi prisávam aj na Minmuse :-D
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

kopapaka: Myslíš ale SSTO, kdy bude použito jen raketových motorů ale.. protože atmosféra na Eve neobsahuje kyslík.
Něco zkusím, ale moc tomu nevěřím :)

Samo: :-D proč ne, když to jde 8-)

-----

Tak mi to nedalo a trochu jsem pohledal na googlu...
Našel jsem forum, kde to řeší a někdo postavil orbiter, který prý ve verzi 1.5.0 je schopen z Eve vyletět na orbitu 105Km. Účel těch sání tam je, že mají menší odpor vzduchu, než "nose cone"... :krčící rameny:

Zde odkaz na dropbox

kopapaka

Příspěvek od kopapaka »

Abych nebyl špatně pochopený - ten lander jsem nemyslel jako SSTO na EVE -jen pro let na orbitu Kerbinu... Jen jestli by nebylo snažší ten lander dopravit k EVE klasicky, než vymíšlet to potrubí :)
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Já jsem tě pochopil :) A souhlasím s Tebou.
To co jsem našel zatím vypadá asi nejlíp ze všech monstrózních landerů a dalo by se to poupravit.
Obrovská smůla, že na Eve nelze použít proudový motor :( Ono se řekne lander, ale aby měl 10k d-v, se bohužel 50ti tunám zřejmě nevyhne. Není ale špatná myšlenka tím landerem rovnou letět na Eve. Na orbitě Kerbinu bych k tomu připnul pár litrů paliva navíc na decoupler, který bych pak nechal na orbitě Eve. O doplnění paliva na Eve by se postarala těžba Ore a následná konverze. Je to sice váha navíc, ale pokud se to udělá chytře, lze to pomocí KIS odšroubovat, nebo použít decoupler na povrchu. Po vrácení zpět na orbitu zadokovat, přečerpat, odhodit a hurá domu v MK1 kabince, nádržce a motůrku na setrvačník, co vydá 2,5k d-v, jako jsem letěl z Duny..
Variant je mnoho, ale mě se nedaří poskládat vlastní lander, který by měl víc jak 7k d-v...

btw: Lze těžit Ore rovnou do konverzní jednotky a ihned do nádrží prát palivo s absencí ore nádrží ??

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“