Podrobnosti o ISS

Novinky o dění na Mezinárodní vesmírné stanici
Odpovědět
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3
Re: Podrobnosti o ISS

Příspěvek od fretka323 »

Tak to z hlavy nevím -v bytě to skládat nehodlám, tak jsem to nechal na chalupě. Klidně ti to pošlu, hned jak se k tomu dostanu.
Klidně mne oslovujte Radim.
Jardax
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 0

Příspěvek od Jardax »

Asi Revell 4148, uz jsem neco dohledal. Dost nepresne v detailech, ale s trochou prace se z toho da vysochat slusny model. Hodne by momohly doplnky z leptu, hlavne nosniky panelu a panely.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Jo, to by mohlo být ono. Máš pravdu, zvlášť ty panely vypadaly opravdu podivně. Zatím nemám moc čas, ale jak se do toho pustím určitě to zkusím nějak upravit, ovšem, s plastovými modely zatím nemám moc zkušenosti, tak bych se asi určitě poradil tady na fóru :)
Klidně mne oslovujte Radim.
Malky
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 564

Příspěvek od Malky »

http://futurism.com/links/russia-us-agr ... s-project/

NASA a roskosmos se údajně dohodli, že po ukončení ISS společně postaví novou vesmírnou stanici. Neví o tom někdo víc podrobností?

(Moje tajné přání je, že se jedná o (zá)važnou dohodu a týká se mnohokrát navrhované stanice u Měsíce. Jeden může doufat.)
"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
Lynx
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 217

Příspěvek od Lynx »

Přiznám se, že i já doufám (pokud je to tedy pravda), že se nebudeme i nadále pinožit u Země, ale když už se do něčeho pustíme, tak pořádně a dál. Jedna ISS stačila.
Gubarev
Zkušený kosmonaut
Zkušený kosmonaut
Reputace: 9

Příspěvek od Gubarev »

Nechci být škarohlíd, ale kdo by to financoval, když jsou na tom všichni víceméně bídně?
Už tam jen něco dopravit něco hmotného je těžké, netož tam dlouhodobě držet osádku,
aby ji nepoškodilo kosmické záření. Technicky by to asi šlo vyřešit, ale za cenu obrovských výdajů.
A každý politik chce nejdřív slyšet odpověď/řešení rovnice výdaje = zisky.
A pokud bude Putin postupovat stejně jako doposud, bude mít letos a v dalších letech jiné starosti...
(https://www.facebook.com/notes/benes-le ... 3365037125)
Budem rádi, když něco proběhne na LEO (kde máme alespoň nějakou přirozenou ochranu "zdarma"),
ale vlastně bych se ze všeho nejradši mýlil.
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
JHošek
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 1153

Příspěvek od JHošek »

Malky píše:http://futurism.com/links/russia-us-agr ... s-project/

NASA a roskosmos se údajně dohodli, že po ukončení ISS společně postaví novou vesmírnou stanici. Neví o tom někdo víc podrobností?
Nepřikládal bych tomu žádnou důležitost, nezavázali se ke stavbě budoucí kosmické stanice. Článek je z 29. března loňského roku (vyšel před téměř 10 měsíci) a dole je odkaz na článek https://www.rt.com/news/244797-russia-u ... e-station/ z 28. března, kde je přesná citace Komarovových slov.
Gubarev
Zkušený kosmonaut
Zkušený kosmonaut
Reputace: 9

Příspěvek od Gubarev »

Úklidový den

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
Rimmer
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Rimmer »

Zdravím, v přenose startu Protonu zazněla pro mě docela zajímavá informace ohledně sklonu dráhy ISS, která je zvolená tak, aby rakety startující z Bajkonuru nepotřebovaly měnit svůj sklon dráhy. Znamená to, že by k ní jinak lodě Sojuz a Progress nedoletěly? Nebo to má jiný důvod, že se v tomhle američané podřídili poloze Bajkonuru?
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Doletěly, jen by musely část paliva spotřebovat na snížení sklonu dráhy vůči rovníku, což by ale snižovalo jejich nosnost - čím těžší náklad, tím hůř se u něj mění oběžná dráha.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „ISS“