OG-2 Mission 2
Re: OG-2 Mission 2
Dbartos: Vítám tě na našem fóru mezi registrovanými. Máme opravdu radost, že se ti u nás líbí.
Pekny. Uz drive jsem premyslel, jestli to ma SpaceX vymysleny i dal nez jen k pristani. Co s tim prvnim stupnem potom. Myslim tim jaksi v provozu, ne tenhle prvni experimentalni pokus...
Ja bych to resil opacnym postupem nez je priprava balistickich raket na kolovem podvozku, tedy prijede nosic, zvedne raketove luzku ke stupni a prikurtuje. Stupen musi zatahnout nohy a nalozi se.
Btw predpokladam, ze nohy otvira ta sama hydraulika co gimbaluje motor, takze RP-1. To na zemi asi nepobezi, tak to musi napojit na tlakovy rozvod... spoustu detailu k reseni
Ja bych to resil opacnym postupem nez je priprava balistickich raket na kolovem podvozku, tedy prijede nosic, zvedne raketove luzku ke stupni a prikurtuje. Stupen musi zatahnout nohy a nalozi se.
Btw predpokladam, ze nohy otvira ta sama hydraulika co gimbaluje motor, takze RP-1. To na zemi asi nepobezi, tak to musi napojit na tlakovy rozvod... spoustu detailu k reseni

Pokud se nepletu, tak systém umožňuje pouze vyklopení nohou a ne už jejich složení. To musí zajistit obslužný personál.
...a taky - nosič pro 48m "hebedo" není jen tak a jezdit s tím a kudy taky ne.
Každopádně jsem na parametry těch "technických přeletů" hrozně zvědavý.
Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
No co, ta delka neni az tak dulezita, a hmotnost prazdneho stupne je par desitek tun, to je brnkacka. Nosice raket bezne manipuluji s ICBM plnou paliva. A o nejake dopravni predpisy vubec nejde, jde jen o dopravu z pristavaci plochy do servisni haly, coz muze byt par kilometru specialni silnice. Nebo pres pristav.RiMr píše:...a taky - nosič pro 48m "hebedo" není jen tak a jezdit s tím a kudy taky ne.
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3143
Vždyť celý stupeň už dnes vozí přes půlku států, v tomhle problém není
OK - tak proč tedy zvažují tak riskantní řešení jako přelet, když na tom převozu po silnici "nic není"?
Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
Moment, aby bylo jasno - o žádném přeletu se neuvažuje. Stupeň se po přistání bude na další místo využití přepravovat po zemi.
OK - ale řešil se dotankování a přelet po přistání na plošině na moři. TO je tedy pravděpodobně taky jen možnost? Asi by nebyl v případě úspěšného přistání ten stupeň přikurtovat a doplout s ním ke břehu?