OG-2 Mission 2

Souhrn misí, které odstartovaly pomocí technologií firmy SpaceX
Odpovědět
otaznick
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 7
Re: OG-2 Mission 2

Příspěvek od otaznick »

Děkuji za odpovědi. Co se týče infografiky, tak mě moc potěšilo (a překvapilo), že uváděli hodnoty v SI jednotkách, což není v USA zas tak obvyklé. Škoda jen, že neuváděli i aktuální výšku prvního stupně. Snad příště... :-D
Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 262

Příspěvek od Evžen111 »

Přišel jsem před chvílí z práce a vídím že to tu docela žije, což je k oné doslova revoluční a v kosmonautice dějinné událostí naprosto pochopitelné. To se nedá popsat, pustil jsem si Dugiho komentář na YT a musím říct, že bych hledal těžko jiná slova. SpaceX jsou borci a i když je pravdou, že BlueOrigin to měli bez debat poněkud jednodužší, historie obě společnosti ocení stejnou měrou. Obě jsou průkopníky - úspěšnými - v neskutečně těžké technické disciplíně.

Byli jsme u toho! Já sice v záznamu, ale v čas, kdy se to stalo, jsem byl rozhodně vzhůru! takže jdu opět spát, a večer pro změnu opět do práce!
E
DanHeřt
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 1

Příspěvek od DanHeřt »

otaznick píše:Děkuji za odpovědi. Co se týče infografiky, tak mě moc potěšilo (a překvapilo), že uváděli hodnoty v SI jednotkách, což není v USA zas tak obvyklé. Škoda jen, že neuváděli i aktuální výšku prvního stupně. Snad příště... :-D
Spacex je civilizovaná firma a použivá metrický systém i interně.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"I reject your reality and substitute my"
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3143

Příspěvek od petrsida »

Je to nádhera, v noci jsem nemohl, ale teď si to užívám.
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 803
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Omlouvám se za sentiment, ale konečně jsem v klidu sledoval noční přenos a to, jak komentoval Dušan přistání bylo vážně nádherný a máme krásnou vzpomínku. Myslím, že když se s videopřenosy začínalo, nikoho by asi nenapadlo, jak brzy bude využit jeho potenciál při komentování tak vzácného okamžiku historie kosmonautiky.

:tlesk:
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Taky mne napadlo, že jsme si vybrali úžasný čas. :-)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Jardax
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 0

Příspěvek od Jardax »

Kazdopadne je docela evidentni, ze gimbalovany motor NewShepardu je mnohem vyhodnejsi ohledne manevrovani a rizeni. Jestlize je Falcon tak jako tak zavisly pri pristani na jednom konkretnim motoru, tak je otazka, jestli by se nevyplatilo ho take predelat na rizeny... a optimalne mu taky zvysit rozsah regulace tahu.
Amper
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 214

Příspěvek od Amper »

Merlin je gimbalovany. Nevim v jakem rozsahu ale nekde jsem cetl ze to byl i jeden z duvodu proc presli ze 3x na octoweb strukturu (vic mista pro gimbalovani strediho motoru)
Meybe
Reputace: 2327

Příspěvek od Meybe »

Pěkné obrázky startu

---------------
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
rhronza
Uživatel v podmínce
Uživatel v podmínce
Reputace: -19

Příspěvek od rhronza »

Při srovnání přistání s New Shepard, které vypadalo trochu jako "break dance", přistál Falcon v rytmu VÍDEŇSKÉHO VALČÍKU "Na modrém Dunaji" :-D
„Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.“ Albert Einstein.

Odpovědět

Zpět na „Mise“