CRS OA-5
CRS OA-5
Re: CRS OA-5
Asi myslíš roku 2016...Dugi píše:Tato mise plánovaná zatím na druhé čtvrtletí roku 2015 má k ISS vynést již třetí exemplář vylepšené lodi Cygnus. Půjde o první start modernizované rakety Antares (označovaná též jako Antares 230) s novými ruskými motory RD-181. Na fotkách je vidět aktuální stav prací.
Sakryš, síla zvyku, tohle se mi bude dít ještě pár týdnů. Opraveno
"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
Já bych to viděl na horní stupeň Castor 30XL.
Díky
Ještě dodám že na fotkách nahoře by stupeň vlevo měl být použit pro statický zážeh a pak 'znovupoužit' pro misi OA-7, vpravo pak je stupeň určený pro OA-5.
A ještě jeden dotaz: vrtá mi hlavou jak funguje přesné navedení na požadovanou dráhu s horním stupněm na tuhá paliva? Představuji si že spočítají přesné deltaV která má konkrétní horní stupeň s konkrétním Cygnusem při dané misi a daném nákladu, a podle toho pak vypnou první stupeň aby zbývalo přesně požadované množství deltaV. Ať už to dělaj takhle nebo nějak jinak, přijde mi to jako zbytečně komplikované řešení a moc nechápu proč použít tuhé palivo na horním stupni... Pokud by mi to někdo mohl objasnit, byl bych nesmírně šťastný
Ještě dodám že na fotkách nahoře by stupeň vlevo měl být použit pro statický zážeh a pak 'znovupoužit' pro misi OA-7, vpravo pak je stupeň určený pro OA-5.
A ještě jeden dotaz: vrtá mi hlavou jak funguje přesné navedení na požadovanou dráhu s horním stupněm na tuhá paliva? Představuji si že spočítají přesné deltaV která má konkrétní horní stupeň s konkrétním Cygnusem při dané misi a daném nákladu, a podle toho pak vypnou první stupeň aby zbývalo přesně požadované množství deltaV. Ať už to dělaj takhle nebo nějak jinak, přijde mi to jako zbytečně komplikované řešení a moc nechápu proč použít tuhé palivo na horním stupni... Pokud by mi to někdo mohl objasnit, byl bych nesmírně šťastný
"The meek will inherit the Earth." ..and the rest of us, Universe.
V zásadě je to tak že z 50% je to kvůli penězům a z 50% kvůli spolehlivosti , když to zjednoduším tak na tom na pevná paliva stačí škrtnout zapalovačem , žádné tankování, žádné složité motory atd. je to takový kbelík s uhlím , pokud nemají nic a chtějí horní stupeň je snažší udělat neefektivní ale funkční na pevná paliva než efektivní ale potencionálně vybuchující (při dostupných zdrojích) na kapalná paliva
Ke startu mise Cygnus OA-5 by mohlo dojít na konci května. Tenhle příspěvek sem píšu hlavně proto, aby nebylo matoucí, že OA-5 bude startovat až PO misi OA-6, jejíž start je naplánován na 22. března.