23. díl - Výtah až do nebe

Debaty o seriálu Dobývání vesmíru, který vzniká ve spolupráci s videoportálem Stream.cz
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778
23. díl - Výtah až do nebe

Příspěvek od Dugi »

23. díl našeho seriálu se bude věnovat plánu japonské firmy Obayashi, která tento týden oznámila smělý plán - do roku 2050 vybudovat funkční vesmírný výtah.

Minulý díl Dobývání vesmíru diváky příliš nezaujal. Úklid kosmického prostoru od vesmírného smetí si pustilo "jen" 83 737 lidí. Z toho 178 jich navštívilo naše fórum přes odkaz v popisu videa. Doufejme, že aktuální díl bude úspěšnější.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48
Re: 23. díl - Výtah až do nebe

Příspěvek od tomas »

Já vždycky žasnu, jak tomu tématu dokážeš dát vždycky pěknou formu, že to pěkně odsejpá. :palec nahoru: Jsem rád, že hlavní téma vyhrál kosmický výtah. Je to zase něco nového a netradičního.
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Moc pěkný díl, jako vždy! :palec nahoru:
K tomu výtahu... Pochybuji, že něco takového se podaří. :?
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

tomas: To se já někdy divím taky. :lol: Tady u toho tématu je to opravdu velká "spatlanina". Použil jsem všechno, co se dalo. Trošku mi vadí, že na každém záběru vypadá výtah jinak, ale jinak se to pokrýt nedalo. :?

chobolatom: Já věřím, že vesmírný výtah jednou vznikne. Otázkou je, zda se to stihne do roku 2050
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
sirzachy
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0

Příspěvek od sirzachy »

Super díl, těžko si představit jinou hlavní zprávu, než o výtahu... V tomhle projektu jsem dost optimista a hodně jim fandím, jen nevím, co tam budou 7 a půl dne dělat v takový kabině :lol: :lol: Asi celkem nuda :D
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3137

Příspěvek od petrsida »

Moc pěkné.

Co dělat? Vzhledem k tomu, že by člověk v kabině za hodinu opustil atmosféru a dostal se do vesmíru, tak mě osobně by pěkně dlouho nikdo od okna nedostal ;) A jistě se dá vymyslet hodně jiných způsobů, jak ten čas příjemně využít.

Jenom ten čas bude trochu limit pro kapacitu.
kudm05s
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1

Příspěvek od kudm05s »

Projektu moc fandím, opravdu si netroufnu tipnout, jestli je to technologicky možné, nicméně by výtah musel obsahovat sociální zařízení a systémy pro podporu života. Otázka je jak by byla plánovaná kabina veliká. :Drbe se na hlavě:
baranka
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baranka »

Nádherně udělaný díl. :palec nahoru: PS: nikdy jsem se kosmickému výtahu nesmál, asi to bude dříve. ;)
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky za pochvaly.
Já si vždycky když mám stažený všechen materiál, který mám k dispozici, říkám - Co chceš s tímhle, proboha, dělat? Pak se pustím do střihu a ono si to už nějakou cestu najde :-D
Obrázek

Urax
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Urax »

:palec nahoru: Já už vážně nemám slov!! To je krása tyhle videa a tohle je asi ze všech nejzajímavější...:) 3x Super!!:) :palec nahoru:

Odpovědět

Zpět na „Dobývání vesmíru“