23. díl - Výtah až do nebe
23. díl - Výtah až do nebe
23. díl našeho seriálu se bude věnovat plánu japonské firmy Obayashi, která tento týden oznámila smělý plán - do roku 2050 vybudovat funkční vesmírný výtah.
Minulý díl Dobývání vesmíru diváky příliš nezaujal. Úklid kosmického prostoru od vesmírného smetí si pustilo "jen" 83 737 lidí. Z toho 178 jich navštívilo naše fórum přes odkaz v popisu videa. Doufejme, že aktuální díl bude úspěšnější.
Minulý díl Dobývání vesmíru diváky příliš nezaujal. Úklid kosmického prostoru od vesmírného smetí si pustilo "jen" 83 737 lidí. Z toho 178 jich navštívilo naše fórum přes odkaz v popisu videa. Doufejme, že aktuální díl bude úspěšnější.
Re: 23. díl - Výtah až do nebe
Já vždycky žasnu, jak tomu tématu dokážeš dát vždycky pěknou formu, že to pěkně odsejpá.
Jsem rád, že hlavní téma vyhrál kosmický výtah. Je to zase něco nového a netradičního.

- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Moc pěkný díl, jako vždy!
K tomu výtahu... Pochybuji, že něco takového se podaří.

K tomu výtahu... Pochybuji, že něco takového se podaří.

tomas: To se já někdy divím taky.
Tady u toho tématu je to opravdu velká "spatlanina". Použil jsem všechno, co se dalo. Trošku mi vadí, že na každém záběru vypadá výtah jinak, ale jinak se to pokrýt nedalo.
chobolatom: Já věřím, že vesmírný výtah jednou vznikne. Otázkou je, zda se to stihne do roku 2050

chobolatom: Já věřím, že vesmírný výtah jednou vznikne. Otázkou je, zda se to stihne do roku 2050
Super díl, těžko si představit jinou hlavní zprávu, než o výtahu... V tomhle projektu jsem dost optimista a hodně jim fandím, jen nevím, co tam budou 7 a půl dne dělat v takový kabině
Asi celkem nuda 

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Moc pěkné.
Co dělat? Vzhledem k tomu, že by člověk v kabině za hodinu opustil atmosféru a dostal se do vesmíru, tak mě osobně by pěkně dlouho nikdo od okna nedostal
A jistě se dá vymyslet hodně jiných způsobů, jak ten čas příjemně využít.
Jenom ten čas bude trochu limit pro kapacitu.
Co dělat? Vzhledem k tomu, že by člověk v kabině za hodinu opustil atmosféru a dostal se do vesmíru, tak mě osobně by pěkně dlouho nikdo od okna nedostal

Jenom ten čas bude trochu limit pro kapacitu.
- kudm05s
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Projektu moc fandím, opravdu si netroufnu tipnout, jestli je to technologicky možné, nicméně by výtah musel obsahovat sociální zařízení a systémy pro podporu života. Otázka je jak by byla plánovaná kabina veliká. 

- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Nádherně udělaný díl.
PS: nikdy jsem se kosmickému výtahu nesmál, asi to bude dříve. 

Díky za pochvaly.
Já si vždycky když mám stažený všechen materiál, který mám k dispozici, říkám - Co chceš s tímhle, proboha, dělat? Pak se pustím do střihu a ono si to už nějakou cestu najde
Já si vždycky když mám stažený všechen materiál, který mám k dispozici, říkám - Co chceš s tímhle, proboha, dělat? Pak se pustím do střihu a ono si to už nějakou cestu najde