Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Patas25
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Patas25 »

Měl bych takový dotaz. Jaké používáte motory pro meziplanetární cestování? Jde mi o nejvýhodnější poměr výkon/spotřeba.

Dříve jsem používal atomové motory, ale nějak jim stoupla spotřeba, tak se ptám, zda li se jich držet, nebo přejít na jiné.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

"Spotřeba" jim nestoupla. Isp je pořád 800. Jen jsi si asi nevšiml, že LV-N Nerv už ke svému chodu nepotřebuje oxidizer. Ideálně tedy vybavíš loď/sondu nějakou standardní leteckou nádrží, která má jen liquid fuel. Nebo tam dáš normální nádrž a ve VAB z ní odčerpáš všechno okysličovadlo.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
kopapaka
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Zdravím, mám dotaz na KIS. Začal jsem ho používat a jsem z něj nadšený, ale mam takový problém :| :(
Postavil jsem jádro vesmírný stanice, na který jsem umístil ILC18K kontejner, který má kapacitu 18000L.
Problém je v tom, že když ho naplním, tak se při letu ze startovací rampy pod ním raketa zlomí vejpůl.
Přitom je umístěný úplně vespod a pod ním už je hnací raketa. :krčící rameny:

Tak zjišťuju, že upravili i průlet atmosférou, protože moje rakety, který jsem měl postavený teď mají docela problém se dostat přes hustou část vzduchu.. stačí malá odchylka a raketa udělá kotrmelec, nebo se rozlomí :(
kopapaka
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Kolik ten kontejner váží?
Kterou verzi máš? Hodil by se obrázek rakety...
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Možná jsem na ten problém přišel... použil jsem docking port sr. jako decoupler a neaktivoval u něj staging.
Všiml jsem si toho před chvilkou, vždy když jsem opustil rampu, tak raketa letěla chvilku v pohodě, pak jak kdyby v ní něco cuklo a po chvilce se rozpůlila vejpůl :o Teď jsem ten staging zapnul, upravil a vyletěl jsem na orbitu bez obtíží. :)
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Měl bych ještě jeden dotaz na delta-v... Lze podle něčeho určit přsné dv pro návrat z jednotlivých planet zpět na kerbin ? :)
Samo
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 1386

Příspěvek od Samo »

Určite to musí ísť
Tabuľka delta-v pre verziu KSP 1.0.4

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Tabulku dv mam.. Ale jde mi o to kolik potrebuju dv pro cestu treba z Duny na kerbin :) a z jinych planet.. Chtel bych stavet stroje a vedet,ze me nejen dostanou tam,ale i zpet :) Rozhodne nechci dv nasobit dvema,to je blbost :)
SamElanius
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1

Příspěvek od SamElanius »

Proc by to byla blbost? Myslim ze jedine kde neni rovne delta v pro cestu tam a zpet, je aerobraking a sestup z orbity atmosferou protoze tu praci za motory udela atmosfera.

Jen dotaz, ta deltaV nad linkou (tam kde jsou dve) je delta v pro upravu do stejne roviny (inklinace)? Nic jineho me totiz nenapada a u mun/minmus to sedi.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“