Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Wopat »

fretka323 píše:Když radíš začátečníků, musíš brát v potaz že jsi opravdu dobrý hráč, Wopate.. Tohle je pro ne-Wopaty (jestli to tak můžu nazvat :D ) opravdu těžký úkol. Já jsem tu raketu dostal na oběžnou dráhu, jenže... palivo nezbylo absolutně žádné palivo (možná drobné postrčení při deorbit, ale bude trvat tak týden než si mě atmosféra stáhne) a bylo to až na čtvrtý pokus. Většinou jsem zvyklý, používat výkonný horní stupeň, tady by to chtělo ale hlavně další nádrž do prvního. Pak je to opravdu jednoduše létatelná raketa.
OK, přidej si další nádrž do prvního stupně. Ale myslím, že začátečníkům je vhodné poradit nejlepší možný způsob dosažení oběžné dráhy. Nejedná se totiž o ten nejsložitější, tudíž nevidím důvod, proč to dělat jinak. Nejde o to, jak moc to umím či neumím hrát. Neradím nikomu, jak postavit základnu a těžit suroviny na Duně. Dostat se na orbitu je základ a pokud to člověk nezvládne s malou raketou, tak se nikdy nikam dál pořádně nedostane a bude se trápit s výbuchy svých monstrózních superobřích raket. Myslím, že můj návod je jednoduchý a přitom dostatečně srozumitelný, takže po několika pokusech si každý vychytá svůj optimální letový profil.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Návod je suprový, to je třeba nechat. Ale bez další nádrže to je opravdu na hraně a vůbec nechápu, jak jsi se s tím dostal na Mun :D Právě tím, jak jsi zkušený ti ta raketa připadá schopná "všeho", ale pro méně zkušené (tudíž i mě) je to pořádný záhul.
Klidně mne oslovujte Radim.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Na žádný Mun jsem se nedostal, psal jsem oběžná dráha 80 x 1 300 000 km. Ano připadá mi to jednoduché, ale to neznamená, že je to pro začátečníka nevhodný postup. Naopak! Proč by se někdo měl učit špatný letový profil za použití nevhodné rakety a postupem času se to přeučovat, když může rovnou začít správně. Já to hraju už 3 a půl roku a prakticky pořád se zlepšuju. Proč by někdo měl projít stejnou cestu plnou útrap a omylů (i když byla krásná), když se může rovnou naučit, jak na to.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Jéééé promiň, domotal jsem to. psal jsem že kdyby chtěl proletět... Postup co jsi popsal je bezchybný a dosáhl jsem s ním obrovské úspory, ale s touhle raketou to vyžaduje opravdu hodně zkušeností, nebo silné nervy. A abych byl upřímný, to snažení a zkoušení špatných postupů je na atom nejlepší. Ten pocit, když se ti po týdnu marných pokusů povede něco co jsi strašně chtěl je nepopsatelný. Ale ještě jednou - tvůj postup vůbec nehaním, ale raketa běží na hraně což se začátečníkovi vůbec nehodí.
Klidně mne oslovujte Radim.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Je ale rozdíl, když po týdnu dosáhneš úspěchu, protože to bylo složité nebo protože jsi to celou dobu dělal špatně.
kopapaka
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Hehe, zlatej MechJeb :)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

kopapaka píše:Hehe, zlatej MechJeb :)
Nuda :P
kopapaka
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

NJN, ale já jsem spíš komstruktér...
Proto mi nevadí opravdu dobrý autopilot :mrgreen:

Samo
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 1386

Příspěvek od Samo »

Wopat: Po dvoch a niečo hodinách skúšaniach Letu podľa návodu a so štvoricou pridaných najmenších nádrží som maximálnu AP dostal 64 km :( no nič budem skúšať ďaľej držte mi palce :-D
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

A proč jsi přidal 4 nejmenší nádrže? :Drbe se na hlavě: Přidej si střední (ta která je na mém obrázku rakety) do prvního stupně a musíš to dát. Dneska jsem byl na skypu s Avaraxem a i když neletěl jako žádná hvězda, tak se podle toho návodu na oběžnou dráhu dostal úplně v pohodě. Takže i pro začátečníka žádný problém.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“