New Horizons
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Re: New Horizons
Zas tak daleko to nebylo, mám pocit, že to bylo ještě v roce kdy startovala, tedy v roce 2006YzzYYYY píše:Ma niekto informaciu o tom, kde sa nachadzala sonda New Horizons v case, ked bol Plutu odnaty titul 'planeta'?
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Jak jsem říkal, jsem sice na dovolené, ale Pluto je Pluto a dnešek už nikdy nezažiju. Právě jsme se vrátili z výletu a jak to nikdy nedělám, letos jsem vzal noťas a nyní u něj sedím a sleduji a čtu a rodina to docela chápe. Stejně venku začalo pršet. Jsem nervózní jak pes, aby bylo všechno v pořádku. Netrpělivě čekám na první data a fotky.
Z Jižních čech, kousek od hvězdárny na Kleti, kam se chci také v případě pěkného počasí s dětmi vydat vás všechny pěkně zdravím!
E
Z Jižních čech, kousek od hvězdárny na Kleti, kam se chci také v případě pěkného počasí s dětmi vydat vás všechny pěkně zdravím!
E
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Edemski píše:V tehle vzdalenosti IMHO nepravdepodobne... Pokud nakonec nezjistime, ze Pluto bylo kdysi nekde u Marsustana85 píše:Že by kvůli přítomnosti železa?BMW zelezo je v tehle barve neexistuje, to az oxidaci (rez) a v tech teplotach (-230), kyslik je jak sutr, tak nevim, nevim
Barva je od metanu, Cháron je bílý díky vodnímu ledu
Evžen: Užij si dovolenou.
YzzYYYY: Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit.
Pluto bylo degradováno na trpasličí planetu na konci srpna - odhadoval bych, že sonda mohla být tou dobou někde za Marsem. Ostatně 13. června prolétla kolem asteroidu (132524) APL z hlavního pásu asteroidů.

YzzYYYY: Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit.

Dakujem za privitanie, uz vdaka tomu mam chut zostat dalsich 9 rokov a potom donekonecna este dalej.
Evzen, Dugi:
Podla vsemoznych informacii, ak som dobre ratal, mi to vyslo na vzdialenost: 306,260,352 km od Zeme v den 08/24/2006 (kedy bolo podla informacii Pluto vyradene z kontextu planet). Cize kusok za Marsom. To len tak pomimo. Mozno to niekoho tiez zaujalo - zistenie, ze uz po kuse cesty neletite vlastne k planete.
Evzen, Dugi:
Podla vsemoznych informacii, ak som dobre ratal, mi to vyslo na vzdialenost: 306,260,352 km od Zeme v den 08/24/2006 (kedy bolo podla informacii Pluto vyradene z kontextu planet). Cize kusok za Marsom. To len tak pomimo. Mozno to niekoho tiez zaujalo - zistenie, ze uz po kuse cesty neletite vlastne k planete.
konecne zverejnuju rozlozenie povrchu v nepravych farbach
ktore urcuju rozmanitost materialu na povrchu.Snímky boli získané pomocou troch farebných filtrov z Ralph
pol charona je tu cerveny . kvalitnejsie zabery budu neskor.
zdroj: http://www.nasa.gov/image-feature/pluto ... alse-color

Prve vysledky atmosfery Pluta

Utvarom na povrchu Pluta priraduju nove mena

ktore urcuju rozmanitost materialu na povrchu.Snímky boli získané pomocou troch farebných filtrov z Ralph
pol charona je tu cerveny . kvalitnejsie zabery budu neskor.
zdroj: http://www.nasa.gov/image-feature/pluto ... alse-color

Prve vysledky atmosfery Pluta

Utvarom na povrchu Pluta priraduju nove mena

Naposledy upravil(a) marekS dne 14.7.2015 20:50, celkem upraveno 5 x.
Ze kdy jsou tyhle fotky? Resp. nevíš, kdy byly pořízené - z jaké vzdálenosti a tak?
Už to mám. Tady je zdroj: http://www.nasa.gov/image-feature/pluto ... alse-color
Foceno to bylo včera v 9:38 našeho času.
Foceno to bylo včera v 9:38 našeho času.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Pokud myslíš Jelenu, tak ta je stále na místě aktivního jádra reaktoru č.4, jen trčí nahoru pod úhlem cca 45°. Omlouvám se za OT!hulvath píše:Nebo tam najdou víko od reaktoru v černobylu

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
jak je to teda s tim vysilanim ? "pipala" něco průběžně ? nebo bude první kontakt od průletu až v ty 3 ráno ? - o jakém časovém úseku momentálně víme že se 100% stal (odkdy dokdy) ?