New Horizons

Novinky o sondách a družicích
Odpovědět
Kenny007
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 0
Re: New Horizons

Příspěvek od Kenny007 »

Ber to tak že jsou to nejlepší detaily této strany co kdy lidstvo vidělo :palec nahoru:
A mimochodem ta tři koťata jsou vtipná :lol: . Když jsem si ten snímek prohlížel, pořád mi to něco připomínalo, jako bych to už někde viděl. Teď jsem si pročítal post o Plutu na http://www.unmannedspaceflight.com/inde ... 047&st=615 a tam mě praštilo do očí toto. Připomínalo mi to snímky jezer na Titanu, jen mi to mozek odmítal přetlumočit.
Obrázek
The strange irregular dark patches of Pluto remind me of the Great Lakes of Titan's north polar region taken in the near-infrared spectrum from the eye of the Cassini probe.
But here they are at low latitudes and they may be different in nature. I won't be very original in betting that they result from internal heating related to tidal forces.
Naposledy upravil(a) Kenny007 dne 12.7.2015 20:27, celkem upraveno 1 x.
jakubh
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jakubh »

astronaut píše:tak s toho som trochu sklamany jestli to je iste :( tato fotka co sa tika kvality je este daleko od "rozumnych detailov" podla mna
Mám chuť připomenout Mariner 10. ;-) Osobně bych čekal, že tak do čtyřiceti let uvidíme sondu typu Messenger.
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Na UMSF také zmiňoval Machi, že se tato strana bude fotit ještě světlem odraženým od Charona, tusíž detailněji a pak už je spíš otázka, kolik světla Charon dá. Moc to asi nebude, ale uvidíme.
Tinny
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Tinny »

jj, já si říkal už předevčírem, že to vypadá jak jezera na Titanu. Aj oranžové je to jak Titan. Ale na Plutu by asi nemělo být nic tekutého.
Kenny007
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Kenny007 »

Tinny píše:jj, já si říkal už předevčírem, že to vypadá jak jezera na Titanu. Aj oranžové je to jak Titan. Ale na Plutu by asi nemělo být nic tekutého.
Zato na Zemi bude. Mám tu láhev kvalitního portského a na počest Pluta, Charonu, New Horizons a řídícího teamu ji vypiju při prohlížení fotek z průletu.
Je to pro mne stejný milník jako přistání na Měsíci. Bohužel to si nepamatuju, protože poslední expedice byla pár měsíců po mém narození. ;)
Tinny
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Tinny »

Kenny007 píše:Mám tu láhev kvalitního portského...
Tak ať chutná. Ale až 15. nebo 16. :)
No já tuhle misi sleduji taky dlouho. Když tenkrát tvrdili, že to stopnou, bo nemají peníze, tak jsem myslel, že mě klepne. Ale pak to udundali, že už nebude startovací okno a tak dostali prostředky a pak odněkud vytáhli rezervní zdroj pro Cassini a už to jelo. Dokonce jsem si pojmenoval partitions na HDD v Pc jako New Horizons, takže jsem na sondu vzpomínal často. Ten čas letí... A už jen dva dny :tlesk:
Kenny007
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Kenny007 »

Jo, uteklo to. Jako všechno v životě, tak si to teď užijme, chlape. Další sondu u Pluta už asi nezažijem. Nebo ano ?
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Zopakujte si, co vědci stačili zjistit o Plutu před příletem NH v dokumentu Putování k planetám na Zoomu.
http://play.iprima.cz/tajemstvi-zeme-ve ... planetam-6
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Perfektní video, jak bude vypadat Pluto z pohledu New Horizons je k dispozici přes UMSF

http://www.unmannedspaceflight.com/inde ... t&id=36794
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Paráda! Je to tam nějak právně vázané k uložení, nebo se to dá uploadovat na YouTube? Samozřejmě by tam byl uvedený zdroj.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Sondy a družice“