New Horizons
- Kenny007
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Re: New Horizons
7.7. 7.8 milionu kilometrů

Charon

Jsem na dovolené a mám sebou jen mizerný netbook s ještě horším displayem, takže se omlouvám za kvalitu. Líp to tady nedokážu.

Charon

Jsem na dovolené a mám sebou jen mizerný netbook s ještě horším displayem, takže se omlouvám za kvalitu. Líp to tady nedokážu.
nádherný foto.
už se nám to blíží 

Naposledy upravil(a) tonda234 dne 9.7.2015 10:20, celkem upraveno 1 x.
umělecké rekonstrukce asi vychází jednak z pozorování HST (že má nějakou barvu a skrvrny) a jednak z měsíce Triton, který je taky oranžový a taky má skvrny.
- SuperRAPIT
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Co takhle udělat si radost a pořídit si mobilní data?Evžen111 píše:Jinak se musím pochlubit osobní tragédií. Tolik roků se těším až nastane onen kýžený den a budu u toho, ale v neděli odjíždíme s rodinou na dovolenou a žádné připojení tam nebude.

- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
No, bylo by to určitě pěkné mít u sebe něco, na čem by se to dalo sledovat, ale vzhledem k tomu, jak je průlet naplánovaný se toho zřejmě v nejbližších dnech po průletu čekat moc nedá. Ono jedno procento odeslaných dat za několik dní po průletu vypovídá o jednoznačné prioritě měřit a zkoumat.
Asi si počkám, až z rodinou přijedeme, nechám děti vybalovat a usednu k "světové pavučině" a budu se kochat.
Ovšem stejně asi najdu nějaké veřejné připojení někde, kdekoli, abych druhý či třetí den pro průletu nedočkavě ono jedno procento vyhlížel. No jo, tohle už asi nezažijeme a tím pádem si mimořádná situace si žádá mimořádná opatření! 
Asi si počkám, až z rodinou přijedeme, nechám děti vybalovat a usednu k "světové pavučině" a budu se kochat.

- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 736
Kdyby jste si chtěli detailněji počíst o naší "primadoně", kameře LORRI 
http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0709/0709.4278.pdf

http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0709/0709.4278.pdf
Ten jemny kruhovy prstenec artefaktov po spracovany musi zniecoho vychadzat. Stale mam pocit ze to su artefakti s jemnej atmosferi pluta.
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 736
Na atmosféru IMHO zapomeň. Pluto na to nemá gravitaci. Takže ano, nějaká tam bude, ale tak ,01 pixeluSLV píše:Ten jemny kruhovy prstenec artefaktov po spracovany musi zniecoho vychadzat. Stale mam pocit ze to su artefakti s jemnej atmosferi pluta.

Tady jsem ti udělal model v ACADu s naší Zemí (atmosféra 100km! Modrá - konec atm, červená - povrch Země)

Aha to je zaujimave ze sa vytvoria pri spracovany az taketo artefakti kde vlastne nic nieje.