New Horizons

Novinky o sondách a družicích
Odpovědět
marekS
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 511
Re: New Horizons

Příspěvek od marekS »

"Jasná plocha v tvare veľkého srdca meria asi 2000 km. Nad touto oblasťou je polárny región.Nabudúce budeme vidieť túto časť Pluta pri max.priblížení asi 500 krát lepším rozlíšením, než vidíme dnes" povedal Jeff Moore, Imaging Team Leader NASA Ames Research Center.

8.7 LORRI+Ralph 8 mil.km http://www.nasa.gov/feature/nasa-s-new- ... yby-begins

Naposledy upravil(a) marekS dne 8.7.2015 20:59, celkem upraveno 1 x.
Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 262

Příspěvek od Evžen111 »

Blíží se to každým dnem, to je parádní fotka. Pomalu ale jistě se nám Pluto vybarvuje. Jak je vlastně překvapivé, že má právě takové barvy? Bylo by možné, že ty světlejší oblasti jsou led? Tedy vodní?
Jinak se musím pochlubit osobní tragédií. Tolik roků se těším až nastane onen kýžený den a budu u toho, ale v neděli odjíždíme s rodinou na dovolenou a žádné připojení tam nebude. Nikdy mi to nevadí, ale v tomto případě to je docela mizérie :x
Tak snad to nějak doženu po návratu
E
marekS
Reputace: 511

Příspěvek od marekS »

Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Evžen111 »

No tak to je taky nádherná fotka! :tlesk: :tlesk: :tlesk:
Ta malá tečka co je vlevo dole nad časem, je jeden z měsíců? No, ostatně, co by to mohlo být vlastně jiného? :krčící rameny:
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3143

Příspěvek od petrsida »

Evžen111 píše:Blíží se to každým dnem, to je parádní fotka. Pomalu ale jistě se nám Pluto vybarvuje. Jak je vlastně překvapivé, že má právě takové barvy? Bylo by možné, že ty světlejší oblasti jsou led? Tedy vodní?
Jinak se musím pochlubit osobní tragédií. Tolik roků se těším až nastane onen kýžený den a budu u toho, ale v neděli odjíždíme s rodinou na dovolenou a žádné připojení tam nebude. Nikdy mi to nevadí, ale v tomto případě to je docela mizérie :x
E

Nezoufej, akorát se vrátíš na největší příděl fotek, v nejtěsnějším přiblížení nebudou posílat nic, a poté to půjde pomalu
Adhara
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 30
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adhara »

Zvláštne, ako sa približujúce Pluto stále dobre podobá starým umeleckým predstavám o ňom, napríklad:

Obrázek

Zaujímalo by ma, či ide o zhodu okolností, alebo sú tie presné umelecké stvárnenia výsledkom spracovania nejakých dát (iných, než párpixelové mapy Pluta z HST).
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Já myslím, že právě Hubble sehrál v představách o barvě velmi silnou roli. :-)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Adhara
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 30
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adhara »

Dugi píše:Já myslím, že právě Hubble sehrál v představách o barvě velmi silnou roli. :-)
Ja som myslela skôr tie škvrny na povrchu ako farbu. :)
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Á, tak to pak ano. :-)
Ale myslím, že když autor musel vařit z vody, znal základní barvu, tak nějaký "fleků je to nejjednodušší, čím dosáhne nějaké rozličnosti povrchu. :-)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Evžen111
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Evžen111 »

petrsida píše:
Evžen111 píše:Blíží se to každým dnem, to je parádní fotka. Pomalu ale jistě se nám Pluto vybarvuje. Jak je vlastně překvapivé, že má právě takové barvy? Bylo by možné, že ty světlejší oblasti jsou led? Tedy vodní?
E

Nezoufej, akorát se vrátíš na největší příděl fotek, v nejtěsnějším přiblížení nebudou posílat nic, a poté to půjde pomalu
No, to je naštěstí pravda, také jsem počítal s tím, že až přijedu tak ty nejlepší kousky teprve začne sonda posílat. jestli jsem dobře četl, tak po pár dnech začne posílat soubory zkomprimované a až za nějaký čas v plném formátu, takže se máme na co těšit ještě pěkných pár měsíců. No a to už bude pomalu čas směřovat k dalšímu cíli. Ještě se máme do budoucna na co těšit.
E

Odpovědět

Zpět na „Sondy a družice“