CRS-7 (SpX-7)
- NixCZ
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Re: CRS-7 (SpX-7)
Tak na konferenci potvrdili, že to s největší pravděpodobností nebyla chyba 1. stupně. Nic moc jiného tam zatím zmíněno nebylo, spíše takové ty fráze jako "Nechceme nic předvídat", "Uvidíme jak se to vyvine", "Nesmíme zapomínat, že lety do vesmíru nejsou samozřejmostí" a "Hlavní je, posádka ISS je v pořádku a má dostatek jídla"
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Kolem T+2:58 bych řekl, že je vidět u pravého spodního okraje záběru, už jsem tady psal, že mi to připadá jako padáková sekvence...sierra píše:Ví se něco o Dragonu?Zdálo se mi že letí prič v O2.50 z 12 hodiny nahoru na 1 hodinu
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Ještě mě napadlo, že to pěkně zrcadlí první nehodu Centauru, kdy předčasně odpadl jeden z odhoditelných izolačních panelů nádrže kapalného vodíku, která se aerodynamickým ohřevem přehřála a také přetlakem praskla... To se tady zcela jistě nestalo (LO2 se sám takhle snadno nenatlakuje, a určitě ne aerodynamickým ohřevem ve 40 km), ale přišlo mi to zajímavé.
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 788
- Kontaktovat uživatele:
Vím že je to spíš do humoru, černého, ale na ČT 1, což mě mrzí, právě moderátorka Událostí s klidem prohlásila, že je to už celkově třetí nehoda SpaceX, přičemž první dvě rakety skončily v Atlantiku. Tak nevím, ale nemyslela ona ty co „neúspěšně“ přistály na plošině? Jestli jo, tak hrůza úroveň toho, kdo jí text připravil. Jestli ne, tak nevím co havarovalo dříve.
Napsat do televize? Nebo rovnou do RRTV? 

Tak chybovat může každý, ale tahá to za oči dost výrazně.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Celý den nezapnu počítač a najednou toto... Být to klasická zásobovací mise, asi to všichni oželí, ale přistání, IDA a stav zásobovacích lodí to asi velmi zkomplikuje... Krom HTV už snad vše má problémy (či nelítá), ne?
Klidně mne oslovujte Radim.
3. července bude startovat Progress M-28M. Upřímně říkám, že ještě nikdy jsem nedržel Progressu palce tak, jako to budu dělat za pár dní.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Je tu možnost, poslat pomocí nadcházející HTV-5 IDA?
E// Případně vymyslet husarský kousek jako třeba "přidrátovat ho na blok Progressu" a podobně
E// Případně vymyslet husarský kousek jako třeba "přidrátovat ho na blok Progressu" a podobně

Klidně mne oslovujte Radim.
Tomu moc nevěřím.