Vtípky a srandičky z kosmonautiky

Název mluví za vše
Odpovědět
Matyn
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 0
Re: Vtípky a srandičky z kosmonautiky

Příspěvek od Matyn »

Edemski píše:Asi fanda do raket ;)
A asi bude zasvěcená sv. Petrovi - vždyť ten má klíče od nebeské brány. :-D
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Hlásím, že jsem objevil redaktora Novinky.cz! Aspoň se tak tváří. Naše fyzikářka fyzice rozumí, jako... spíš nerozumí :D Výroky jako "ve větrné elektrárně je motor, který roztáčí vrtuli a vyrábí vítr", "Hertz je jednotka hlasitosti", "polovodiče jsou vodiče které vedou jen z poloviny", "čtyřtakt musí mít počet válců dělitelný čtyřmi" (jak fungují moderní sekačky odpovědět nedokázala) nebo "dioda je spínač, který se nemusí přepínat, stačí jen obrátit póly" jsem ještě bral (leč s výrazným tlumeným smíchem). Nedávno jsme ale začali jako "odlehčující učivo na konec roku" brát astronomii a kosmonautiku. Zde začala používast nevhodně zvolených slov jako "raketa - raketoplán", "raketa - loď" atp, což jsem ale chápal. Na řadu přišly teorie o tom, že komety přináší zkázu a smrt, na Měsíci jsme (možná) nebyli, nebo třeba dnešní kvíz na seřazení 15ti věcí podle důležitosti pro trosečníka na Měsíci. Nedokázala pochopit, že ani s jednou z těch věcí (dehydratovaná potrava, voda, kyslík, padák, hvězdné mapy, ...) se na orbitu nedostane a pokud mají (jak tvrdila) jen skafandr víc než pár hodin nepřežijí. Perličkou, která mě ale olpravdu namíchla bylo tvrzení, že z Měsíce jdou vidět hvězdy i přes den. Tvrdila, že na Zemi je nevidíme kvůli atmosféře.
Tak. Vyřval jsem se. Ani nevíte, jak jsem to po těch dvou letech potřeboval, dobře že jsem ji viděl naposled.
Klidně mne oslovujte Radim.
vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Počkej, to si děláš srandu? To jako vážně říkala všechny tyhle kydy?
To je zralé na školní inspekci... :facepalm:
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Koukám, jakou jsem měl docela kliku na fyzikářku. Sice se na jejích hodinách víc počítalo než "pokusničilo", ale to bylo v té době (přelom 80. a 90. let) asi normální. Navíc to byla zároveň matikářka a matematika jí bavila ještě víc než fyzika.

Věřím, že bys určitě bral spíš takového fyzikáře: http://www.kdejinde.cz/cs/aktuality/168 ... ikare.html ;)

K těm hvězdám na Měsíci. Astronauti z Apolla přiznávájí, že když vlezli do stínu a nechali oči přivyknout, tak pár hvězd zahlédli.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od fretka323 »

Schválně jsem se díval hned hodinu poté do archívů NASA. Některé zrnité a ne příliš kvalitní fotky se jako s hvězdami tvářily. Tak asi vím, kde k tomu přišla.
Jinak ano, tady to opravdu říkala. Ale je to jen výběr - všechno si nepamatuji. Když jsem doma vyprávěl, dostal jsem za úkol (pro pobavení ostatních) nahrávat hodiny na diktafon a fotit všechny zadání testů (totiž, testy které zkopírovala z rvp.cz byly smysluplné testy, testy které vymýšlela sama nedávaly smysl a vždy z nich byly nanejvýš čtyřky, nic lepšího). Je konec roku a já lituji, že jsem to neudělal.
lamid
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lamid »

Citujem jedneho pana:
V 15 som odisiel z domu kvoli idotskemu otcovi. O 10 rokov som sa vratil a cudoval som sa ako zmudrel.

S tou atmosferou ma pravdu. Hviezdy sú vidieť, len roztyl svetla v atmosfere to neumoznuje /preziari/.
"Naše cnosti a naše vady sú neoddeliteľné ako sila a hmota, keď ich oddelíte človek prestane existovať."
Nikola Tesla

lamid58.blogspot.sk
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

lamid píše:Citujem jedneho pana:
V 15 som odisiel z domu kvoli idotskemu otcovi. O 10 rokov som sa vratil a cudoval som sa ako zmudrel.
:lol: :palec nahoru:
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od fretka323 »

Já všude čtu, že vidět nejsou.
E// Eha. Blbě jsem pochopil. To mám z toho že dělám více věcí najednou. To výše bylo myšleno k tomu měsíci. Na oběžné dráze na fotkách také nejsou vidět, když zrovna mají orbitální den. Vím, že atmosféra nám "prodlužuje" den tím, že se dotáhne světlo od slunce které je dávno zapadlé, ale dejme tomu třeba při poledni by hvězdy nešly vidět ani bez atmosféry.
lamid
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lamid »

Webov teleskop bude mat slnecny stit.

Len to staci.

Odclonict Slnko. Najsilnejsi zdroj svetla. Hviezdy svietia stale. Ci je den alebo noc.
"Naše cnosti a naše vady sú neoddeliteľné ako sila a hmota, keď ich oddelíte človek prestane existovať."
Nikola Tesla

lamid58.blogspot.sk
lamid
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lamid »

Alebo fotky Habblovho teleskopu.
Má den alebo noc?
Proste sa nepozera do najsilnejsieho zdroja svetla a snima svet okolo seba.
Tak by to vyzeralo, ak by Zem nemala atmosferu
Nikola Tesla

lamid58.blogspot.sk

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“