Podrobnosti o ISS
Re: Podrobnosti o ISS
Tipoval bych to na přenos vibrací.
Nepřijde mi, že by byla na skafandru. Na to je obraz moc stabilní.
Taky mě napadlo, že by to mohly být zvuky, které se šíří konstrukcí (a vlastně třeba i skafandrem). Ale mate mě, že je to tak "sladěné" zrovna s tou anténou. A ta mi přijde hodně vzdálená a za tolika uzly, že by ten zvuk snad neměl mít šanci takhle dorazit až do mikrofonu...?
A navíc se ten zvuk tlumí, zmizí, když ta anténa není v záběru.
Taky mě napadlo, že by to mohly být zvuky, které se šíří konstrukcí (a vlastně třeba i skafandrem). Ale mate mě, že je to tak "sladěné" zrovna s tou anténou. A ta mi přijde hodně vzdálená a za tolika uzly, že by ten zvuk snad neměl mít šanci takhle dorazit až do mikrofonu...?
A navíc se ten zvuk tlumí, zmizí, když ta anténa není v záběru.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Neni mozne, ze to rozkmitaji radiove vlny te anteny? Nejsem sice na tohle tema expert (vlastne ani nevim proc se vakuem siri radiove vlny, kdyz zvukove ne) ale myslim ze by to mohlo rozkmitat obal kamery pripadne samotny mikrofon.
Klidně mne oslovujte Radim.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Zajímavé je, že v čase cca 44:38 si kameru Terry evidentně sundává ze skafandru a voila - zvuk zmizí.
Podle mě to jsou fakt přenesené vibrace.
Podle mě to jsou fakt přenesené vibrace.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Pravda, ten okamžik mi unikl. Respektive, to že když je ta kamera "navolno" a do záběru se dostane rotující anténa, slyšet není nic. Tak to bude opravdu "rachot" skafandru. Nechal jsem se zmást a unést
Díky

Díky
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Kanada oznámila, že bude nadále podporovat ISS až do roku 2024. Pro kanadské astronauty jsou rezervovány dva sloty v dlouhodobých posádkách. Jeden se na stanici podívá do roku 2019, druhý během následujících pěti let.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Wopat
- Kosmonaut
-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Žáci amerických Secondary School mají možnost provádět své experimenty na ISS díky Raspberry Pi Foundation a jejímu onboard počítači Raspberry-pi, který se stal prakticky standardem v této třídě. Britský kosmonaut Tim Peake sebou k tomuto účelu na ISS vezme hned dva exmpláře s rozšířením na tzv. Astro-pi.
http://astro-pi.org/
https://www.raspberrypi.org/
http://astro-pi.org/
https://www.raspberrypi.org/
- Wopat
- Kosmonaut
PANARAMATICKÁ PROHLÍDKA ISS
Jak Samantha Cristoforetti jednou psala ve svém deníku, jedním z jejich úkolů byla podrobná katalogizace celé ISS, která spočívala v detailní fotodokumentaci každého předmětu. Na základě těchto fotografií se začala vytvářet interaktivní panoramatická prohlídka stanice. V současnosti je k dispozici pouze modul Columbus. Později ale budeme moci brouzdat celou stanicí!
Prozkoumejte ISS!
Jak Samantha Cristoforetti jednou psala ve svém deníku, jedním z jejich úkolů byla podrobná katalogizace celé ISS, která spočívala v detailní fotodokumentaci každého předmětu. Na základě těchto fotografií se začala vytvářet interaktivní panoramatická prohlídka stanice. V současnosti je k dispozici pouze modul Columbus. Později ale budeme moci brouzdat celou stanicí!
Prozkoumejte ISS!
To je super.
Nevíš, zda se to má týkat i ruské části stanice?