CRS-5 (SpX-5)
Re: CRS-5 (SpX-5)
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 736
Nepsalo se někde, že by ta plošina měla univelovat i 3m vlny?Amper píše:duvodu pro tvrde pristani muze byt vic
4. lod sebou pred pristanim mrskla a srazila se s raketou (jsme na mori, ta plosina se muze hybat nahoru/dolu par metru bez problemu)
atd.....
-
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 19
Maji na webu k tvrdemu pristani Rocket made it to drone spaceport ship, but landed hard. Close, but no cigar this time. Bodes well for the future though.
Ale video startu spx5 ma 168,466 Views , taky uspech
ja bych jim to cigaro dal, za tu praci
Ale video startu spx5 ma 168,466 Views , taky uspech
ja bych jim to cigaro dal, za tu praci

Jediny rozumny, jelikoz vsechno ostatni maji otestovane a zmaknute. Takze ano, duvodu je spoustu, ale podle pravdepodobnosti s prehledem vede palivo. S tim byly ostatne problemy uz pri minulem testu pristani.
Cili ano, uvidime az budou data...
(odesilal jsem tenhle prispevek na 6x, protoze pokazde se mi to vratilo ze je zmena ve vlakne...
(odesilal jsem tenhle prispevek na 6x, protoze pokazde se mi to vratilo ze je zmena ve vlakne...

- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
oh, wow... keď ku tomu pristupuješ takto, tak to potom fakt nemá zmysel sa tu baviť...Jardax píše:Jediny rozumny, jelikoz vsechno ostatni maji otestovane a zmaknute. Takze ano, duvodu je spoustu, ale podle pravdepodobnosti s prehledem vede palivo. S tim byly ostatne problemy uz pri minulem testu pristani.
rada do budúcnosti: takto to pri zložitých systémoch nefunguje... ani náhodou... z vlastnej skúsenosti
edit:
btw - toto robili prvýkrát... takže kedy a kde to už testovali?
Per aspera ad astra [42]
To, že se jim některé dílčí věci povedly v minulých případech ani zdaleka neznamená, že už to mají zmáknuté. Podívej se třeba na havárii Antaresu - ten už měl v té době za sebou taky několik startů, takže už by to měli mít zmáknuté.
Technika je hodně kompliovaná a ani zdaleka neplatí, že co se povedlo třeba 5x se musí povést po šesté.

Technika je hodně kompliovaná a ani zdaleka neplatí, že co se povedlo třeba 5x se musí povést po šesté.

Panove, klidek. Predpokladam ze muzu mit svuj nazor, a ten jsem take napsal. Vcetne toho ze se uvidi az budou data. Jde o pravdepodobnosti.
Vite stejny kulovy jako ja, ale mate potrebu se hadat? Zvlastni lide...
Jinak pokud vim descent stage se uz provedla 2x, poprve doslo palivo a podruhe se snad povedlo pristat na hladinu s nulovou rychlosti...
Vite stejny kulovy jako ja, ale mate potrebu se hadat? Zvlastni lide...
Jinak pokud vim descent stage se uz provedla 2x, poprve doslo palivo a podruhe se snad povedlo pristat na hladinu s nulovou rychlosti...
Já se rozhodně nehádám, v klidu. Na našem fóru se celkově hádky nenosí.
Jen jsem ti chtěl vysvětlit, proč když nějakou technologii několikrát ozkoušíš, tak proč o ní nemůžeš tvrdit, že je spolehlivá. Kdo ví, třeba tam selhala nějaká součástka, která v těch minulých pokusech fungovala.
Souhlasím s tím, že vaříme z vody - bez výjimky všichni.
Nechme se překvapit, co nám prozradí oficiální informace. 
Jen jsem ti chtěl vysvětlit, proč když nějakou technologii několikrát ozkoušíš, tak proč o ní nemůžeš tvrdit, že je spolehlivá. Kdo ví, třeba tam selhala nějaká součástka, která v těch minulých pokusech fungovala.
Souhlasím s tím, že vaříme z vody - bez výjimky všichni.

Jak rikam, jde o pravdepodobnosti. A vzhledem k provedenym testum a letum mi neprijde pravdepodobne, ze by selhala stabilizace, motory, navadeni, to vsechno je otestovane. Jedine co zatim vyslo pul na pul je vypocet a spotreba paliva, pokud vim, jednou to vyslo, jednou ne. Takze tak. Jiste, muze nastat nejaky exces, to se muze stat vzdycky, dokud nebudou vysledky z telemetrie a vubec data z letu a pristani, zbyva odhad na zaklade pravdepodobnosti.
No, nechame se prekvapit. Kazdopadne i kdyz Tusk nevytahl vitezny doutnik, myslim si ze je to dost razantni uspech, a mozna uz ted zacinaji dalsi firmy a organizace premyslet, kde udelai soudruzi v planovacich komisich chybu
(No jasne, Musk
: D )
No, nechame se prekvapit. Kazdopadne i kdyz Tusk nevytahl vitezny doutnik, myslim si ze je to dost razantni uspech, a mozna uz ted zacinaji dalsi firmy a organizace premyslet, kde udelai soudruzi v planovacich komisich chybu

(No jasne, Musk

Naposledy upravil(a) Jardax dne 10.1.2015 14:24, celkem upraveno 1 x.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Musk. Tusk je někdo trochu jiný.Jardax píše:Kazdopadne i kdyz Tusk nevytahl vitezny doutnik
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.