Uhádněte, co je na obrázku
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12007
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Vzpomínka na MSL je zajímavá, ale ten měl značky a celou vnitřní stranu tepelného štítu kvůli dobrému kontrastu a vyvážení bílé jen v černo-bílých barvách. Takže ten to není.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Pospíšil
První nápověda: ta barva uprostřed je tmavě modrá ...
---
Mě napadlo, jestli to není nebe a tři padáky nějakou hodně divnou optikou, ale to bude asi blblost.
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
To asi nebylo snadné chytit
..pěkný youtube screenshot .. odhození padákového krytu (Forward Bay Cover) Orionu.
https://www.youtube.com/watch?v=MtWzuZ6WZ8E#t=327
Jinak např. obrázky z videí sem dávat vřele doporučuju i ostatním, je to poměrně jednoduchá možnost jak opatřit nevygooglitelný obrázek a zachovat tak atraktivitu hádání. Nevznikne pak totiž situace, kdy si to určitá část hadačů může pro kritický nedostatek času, ale zároveň zde naprosto přirozené zvědavosti, najít dnes již běžně používaným google prostředkem a respektují zároveň pravidla hádání, kterým se zkrátka vyřadí ze hry.

https://www.youtube.com/watch?v=MtWzuZ6WZ8E#t=327
Jinak např. obrázky z videí sem dávat vřele doporučuju i ostatním, je to poměrně jednoduchá možnost jak opatřit nevygooglitelný obrázek a zachovat tak atraktivitu hádání. Nevznikne pak totiž situace, kdy si to určitá část hadačů může pro kritický nedostatek času, ale zároveň zde naprosto přirozené zvědavosti, najít dnes již běžně používaným google prostředkem a respektují zároveň pravidla hádání, kterým se zkrátka vyřadí ze hry.

Tak to já se vyřazuju ze hry dobrovolně, protože nemám žádné obrázkové nápady, a tudíž svoje názory, co že to je na objekt za obrázku, ventiluji pouze tehdy, pokud to v žádném případě nemůže být pravda...
No, to se mi to zase povedlo. 

- Pospíšil
Geal to dobře odhadnul a Raven velmi správně upřesnil.
Uznal bych to nejraději oběma, jen nevím, zda to pravidla tohoto vlákna dovolují.
Ještě doplním, že původní screenshot z videa, ze kterého je výřez v hádance, lze na webu přece jen nalézt a to na blogu The Planetary Society.

Uznal bych to nejraději oběma, jen nevím, zda to pravidla tohoto vlákna dovolují.

Ještě doplním, že původní screenshot z videa, ze kterého je výřez v hádance, lze na webu přece jen nalézt a to na blogu The Planetary Society.

Naposledy upravil(a) Pospíšil dne 22.12.2014 20:38, celkem upraveno 1 x.
---
Jelikož se Geal své možnosti dávat obrázek vzdal, tak bych to asi nechal Ravenovi. 

To mi vůbec nevadí, a už mi je jasné, proč mi ten ten obrázek přišel tak matoucí - i když to skutečně jsou padáky, což je celkem jasné podle toho "vroubkovaného" tvaru s dírou uprostřed, tak nejen že se jednalo o pidipadáky ve velké dálce, ale ještě ta díra, skrz kterou jsou vidět, je docela daleko od kamery. Já myslel, jestli to není nějaká nerektilineární optika (čti rybí oko) a díra v blízkosti kamery, a ona je to přitom jen díra s celkem slušnou představnou vzdáleností. To je teda pěkný podraz. 

- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Dobře, díky Dugi. Je fakt, že jsem odpovídal nezávisle na Gealově příspěvku, ale poněkud jsem se rozepsal
.
Na oplátku ale dám alespoň něco hodně ultralehkého na odlehčení.
Takže tedy copakže důmyslného může být tohle?

Na oplátku ale dám alespoň něco hodně ultralehkého na odlehčení.
Takže tedy copakže důmyslného může být tohle?

Improvizovaně vyrobený vánoční stromeček z nějaké kosmické stanice ... Tipnu si MIR.